30 Aralık 2017 12:43

Çay yerine süt içiyorlar

Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan bir çay ocağında, ince belli bardakta sıcak süt satışı ilgi görüyor.

Paylaş

Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan bir çay ocağında, ince belli bardakta sıcak süt satışı ilgi görüyor. Kadınların ve erkeklerin sıcak süt içtiği kahve, ‘Süt kahvesi’ olarak anılıyor. İşletme sahibi Turan Demir, 8 yıl önce açtığı kahvede ilk günden beri süt sattığını belirterek, “Artık vatandaşlar da sıcak süte alıştı. Buraya gelen kimse çay istemi-yor, süt istiyor. Süt kış aylarında biraz daha rağbet görüyor. Yazın havalar sıcak olduğu için harareti çay alıyor. Ondan yaz ayında süt satışı daha düşük. Günde 100 bardak çay satılıyorsa 200 bardak süt 
satılıyor. Bir bardak sütün fiyatı çay ile aynı. 75 kuruşa veriyoruz. Ayrıcalık yapmak olmaz. Burası küçük bir ilçedir, ondan dolayı ikisini de aynı fiyattan veriyoruz. Genelde de yaşlılar gençlerden fazla süt içiyor. Mesela cam cemaatimiz var. Camiden çıktıktan sonra buraya geliyorlar" dedi.

SÜT YAYLALARDAN GELİYOR

Çay ocağının sürekli müşteri-si olan Tuncay Mete, ise çay ocağına süt içmeye geldiğini söyleyerek “Çay ocağına geldik ve süt içiyoruz.  Çay ocağında genelde çay içilir. Ama bizim burada süt içiliyor. Tadı çok güzel. Hem kış aylarında süt içmek çok faydalı. Süt yaylalardan geliyor” şeklinde konuştu. (Samsun/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tarih böyle çatladı!

SONRAKİ HABER

NHC: Kasırgalar iklim değişikliğinin sonucu olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...