30 Aralık 2017 11:50

İşimizi geri istiyoruz eylemi 417. gün: 6 gözaltı

Yüksel Caddesi'nde 417’ini gününde sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemine saldıran polis, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) işlerinden ihraç edildikleri için eğitimci Nuriye Gülmen ve Semih Özakça tarafında başlatılan açlık grevi eylemi 297’inci gününde devam ederken, her iki eğitimcinin destekçileri tarafından devam ettirilen “İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise, 417’inci gününe girdi.
 
Emekçiler her gün olduğu gibi bugün de etrafı demir bariyerler ile çevrilen İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak açıklama yapmak isteyen grubun önü polislerce kesildi. 
 
Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği noktada engellenen emekçiler, burada “Açlık grevinin 297. gününde Nuriye Semih işe geri alınsın” yazılı pankart açarak, açıklama yapmaya başladı. Açıklamaya müdahale eden polis, 6 kişiyi yaka paça gözaltına alarak, o sırada hazır bulundurulan beyaz renkli transit bir gözaltı aracına bindirdi.  
 
Gözaltına alınırken “Nuriye Semih onurumuzdur” slogan atan emekçiler, bindirildikleri araç ile sokaktan uzaklaştırıldı. (Ankara/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ağrı'da kaza: 1'i bebek 4 ölü, 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Anti-imperialism between the NATO and Russia

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...