30 Aralık 2017 10:44

'F Oturması'nda hasta tutuklu Ali Şimşek'e özgürlük istendi

İHD'nin hasta mahpusların durumuna dikkat çekmek için düzenlediği 'F Oturması'nın 301.'si Ali Şimşek için düzenlendi.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için 301. kez bir araya geldi. Bu haftaki eylemde hasta tutuklu Ali Şimşek için tahliye istendi. Eylemde komisyon adına söz alan Aylin Hacaloğlu, ”Umut ve direnç yüklü bir yıl temenni ediyoruz” dedi.

Galatasaray Meydanı'nda "Tedavi haktır engellenemez",  "Tecrit öldürür dayanışma yaşatır" ve "301. Hafta F Oturması Ali Şimşek serbest bırakılsın" yazılı pankartlar açıldı,  hasta tutukluların fotoğrafları taşındı.

301. haftanın basın metnini Sanatçı Pınar Aydınlar okudu. Yılın son eylemini 22 yıldır hapishanede olan Ali Şimşek için yaptıklarını söyleyen Aydınlar,  Şimşek’in uzun yıllar devam eden varis hastalığının bulunduğunu söyledi.

Aydınlar,  "Bacaklarındaki varisler son dönemde daha da artmış ve hastalığı ilerlemiştir. Ayrıca 4 yıldır devam eden bel fıtığından kaynaklı bel ağrıları da artmıştır. Bu iki hastalığından dolayı şiddetli ağrıları nedeniyle sağ ayağının üzerine basamamakta ve yürüme zorluğu çekmektedir. Yürürken koltuk değnekleri kullanmaktadır. Bir aya yakın bir süredir günün yaklaşık 23 saatini yatakta geçirmektedir. Derneğimiz avukatları tarafından kendisiyle yapılan görüşme de ağrıları nedeniyle oturamamış koltuk değnekleri yardımıyla ayakta durabilmiştir. Kardeşi tarafından dernegimize yapılan bildirimde de haftaiçi yapılan görüşte Ali Şimşek'in görüşme süresince bel ağrıları nedeniyle oturamadığı,  koltuk değnekleri yardımıyla ayakta durduğu belirtilmiştir" dedi.

Aydınlar, Ali Şimşek nezdinde tüm hasta tutukluların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Eylem, ”Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” sloganıyla sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Kayıp yakınları: Adaletsiz, hukuksuz bir yıl daha geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...