30 Aralık 2017 06:05

Ceylanpınar davası: Savcıdan gelecek bir mütalaa yok

Ceylanpınar davası avukatlarından Hüseyin Akay, savcıdan gelecek bir mütalaanın olmadığını bu yüzden davanın sürüncemede bırakıldığını söyledi.

Paylaş

İnanç YILDIZ
Diyarbakır

“Çözüm sürecinin bitirilmesine” gerekçe yapılan davada savcının 6 kez değişmesi ve mütalaa için süre istenmesini değerlendiren davanın avukatlarından Hüseyin Akay, iddianamenin çelişkilerle dolu olduğunu, savcıdan gelecek bir mütalaanın olmadığını bu yüzden davanın sürüncemede bırakıldığını dile getirdi.  

“Çözüm sürecinin bitirilmesine” gerekçe yapılan Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015 tarihinde Polis Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar’ın evlerinde ölü bulunmasıyla ilgili açılan davanın 11’inci duruşması, önceki gün Urfa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 9 sanıklı dosyada tutuklu bulunan 4 kişi dışında ihbar telefonunda adı geçen 4 kişiden biri olan Mustafa Simav da tutuklandı. Bir önceki duruşmada savcı, mütalaa için süre istemişti. 5 savcının değiştiği dosyada bu duruşmada da savcının değiştiği görüldü. Bir önceki duruşmada vekaleten atanan mahkeme başkanı bu duruşmada da yer aldı. Kimlik tespiti ardından savcı tekrardan mütalaa için 6’ncı kez ek süre talep ederek, tutuklu bulunan sanıkların da tutukluluk hallerinin devamını istedi. Böyle önemli bir davada her duruşmada savcının değişmesi ve her gelenin mütalaa için ek süre istemesini davanın avukatlarından Hüseyin Akay ile konuştuk. 

Bu kadar ciddi bir davada  bir yıla yakın zamandır, dosyanın sürüncemede bırakıldığını söyleyen Akay, “İddianamenin başlı başına çelişkilerle dolu olduğunu belirterek,“Şüpheli olarak birkaç polisin ismini verdik. Bunların hakkında soruşturma açılmasını talep ettik. Fakat mahkeme o konularda ciddi delillerimiz olmasına rağmen değerlendirmeye almadı. Soruşturma konusu yapılmadı. Fakat bu güne kadar böyle bir suç duyurusunda bulunulmadığı gibi, deliller de toplanmadı, deliller yarıda bırakılaraktan mütalaa savcılığa dosya tevdi edildi. Fakat bu güne kadar savcıda mütalaa veremedi. Gelecek bir mütalaası da yok. Çünkü iddianame zaten başlı başına çelişkilerle dolu bir iddianame, kişiler hakkında da somut bir delil yok. En azından hukuki alanda hiçbir delil yok” dedi. Akay, kendi müvekkili için önce AYM, buradan bir şey çıkmazsa AİHM’ye kadar gitmeyi düşünüyor. 

ÖNCEKİ HABER

18 avukata Cizre protestosundan 144 yıl hapis istemi

SONRAKİ HABER

Öğrenciler OHAL’e tepkili: İktidar üniversitelerden korkuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...