30 Aralık 2017 00:56

‘Tuzla’da kaçak deşarjdan bir tek halkın haberi yokmuş’

Tuzla'daki kimyasal atık skandalına tepki gösteren CHP ve EMEP ilçe başkanları sorumluların yargı önüne çıkarılması için mücadele edeceklerini söyledi

Paylaş

Erman TÜRKMEN
İstanbul

Tuzla’da sanayi atıklarının kaçak deşarjına Emek Partisi ve CHP’den tepki geldi. İlçe başkanları, koku ile anılan ilçede, çevrenin kirlenmesi göz yumulduğunu söyledi. Emek Partisi Tuzla İlçe Başkanı Orhan Atan, yaşanan skandalın patronların uzaklaştırma bedeli ödememek için bütün Tuzla halkına ve doğaya zarar vermeyi göze aldıklarını söyledi. Havayı, suyu ve insan canını hiçe sayan bu olayın, bütün ülkede  sermaye düzeninin yol açtığı kokuşmuşluk olarak gördüklerini söyleyen Atan, olaya dair tüm gerçeklerin halkla paylaşılıp, sorumluların bulunup yargı önüne çıkarılması ve sermaye düzeninin değişmesi için de mücadele edeceklerini ifade etti.

CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla ise bu işlemlerin Tuzla’da sürekli yapıldığını, geçmişte göz yumulduğu için görünür hale geldiğine dikkat çekerek “Kokudan en çok etkilenen mahallelerken, elleriyle koymuş gibi 10 kilometre uzaklıktaki yeri bulmaları İSKİ’nin de belediyenin de, sağlık müdürlüğünün de bilgisi olduğunu gösteriyor. Bir tek bundan etkilenen zavallı yurttaşın bilgisi yokmuş” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Eğitimin 2017 yılı tablosu: Sorunlar yumağı

SONRAKİ HABER

Fateks'teki hukuksuzluğu bildirdiler, işlerinden oldular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...