10 Ağustos 2012 08:04

‘Türkiye ABD’nin pis işlerini yapan bir merkeze dönüştü’

ÖDP Adana İl Örgütü yaptığı basın açıklamasıyla Hükümetin Suriye’ye yönelik politikalarını eleştirdi.Açıklamaya ÖDP MYK üyeleri Önder İşleyen ve Dersim Gül de katıldı. İnönü Parkı’nda yapılan açıklamada konuşan İşleyen, Türkiye’nin ABD’nin pis işlerini yap

‘Türkiye ABD’nin pis işlerini yapan bir merkeze dönüştü’
Paylaş

Açıklamaya ÖDP MYK üyeleri Önder İşleyen ve Dersim Gül de katıldı. İnönü Parkı’nda yapılan açıklamada konuşan İşleyen, Türkiye’nin ABD’nin pis işlerini yapan bir merkeze dönüştüğünü ifade etti. İşleyen açıklamada şunlara değindi:

SURİYE HARAP OLDU                   

“Daha önce Irak’ta, Afganistan’da ve Libya’da sözde demokrasi adına gerçekleşen senaryo bu kez farklı bir strateji ile Suriye’de gerçekleştirilerek Suriye’de harap edildi. İç savaşla kan gölüne dönüştürülen, gerici güçlerin adeta yeni cihat alanı ilan ettiği Suriye’de artık kimse kendisini güvende hissetmiyor. Ortadoğu’nun Müslüman Kardeşler merkezli güçler eliyle ABD ile uyumlu yeni bir İslamcı kuşak yaratılma politikası farklı din ve mezheplerin en büyük tehdidi durumuna gelmiş, Mısır, Tunus ve Libya’da da görüldüğü üzere demokratikleşme adı altında şeriatın kılıcı keskinleştirilmiştir.

AKP OBAMA’NIN BEYZBOL SOPASI İŞLEVİ GÖRÜYOR

ABD’nin Ortadoğu’ya yeni müdahale stratejisi doğrudan askeri müdahale yerine bölgedeki işbirlikçi güçler eliyle ve iç savaşlar yoluyla rejim değişiklerini gerçekleştirmek üzerine kuruludur. AKP’nin, bölgesel güç adı altında sürdürdüğü sahte kabadayılığı da temelde ABD’nin bu stratejisine bağlı olarak gerçekleşmekte, AKP bölgede Obama’nın beyzbol sopası işlevini görmeye çalışmaktadır.

TÜRKİYE PİS İŞLERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLDİ

Türkiye, Suriye’ye yönelik iç savaşın üssü haline getirildi. Hatay’da daha önce defalarca ortaya çıkan ileri karakolların ardından şimdi de Adana’da gizli üsler olduğu ortaya çıkmıştır. Suriye’ye dönük örtülü müdahalenin merkezi haline getirilen bu üslerde El-Kaide ve gerici güçlere askeri ve casusluk yardımı yapılmaktadır. Son günlerde, ABD’nin, AKP’nin hatta Suriye’deki iç savaşı sürdüren grupların El-Kaide’den ve gerici savaş güçlerinin Suriye’deki varlığından söz etmeleri gülünçtür. Bizzat, emperyalistler tarafından beslenen ve Suriye’de aylardır savaştığı belirtilen bu güçlerden şimdi bahsediliyor olması bir askeri müdahalenin gerekçesi haline getirilmeye çalışılan yeni bir taktik adımdan başka bir şey olmasa gerek.

İNCİRLİK’TEN ABD’YE VEDA UÇAKLARI KALKACAK

Hatay’dan Adana’ya bölgenin ve ülkemizin ABD’nin kirli işlerinin merkezi haline getirilmesine, açık ve gizli üslere karşı herkesi emperyalizme karşı bağımsızlık ve bölge halklarının gerçek özgürlüğü için mücadele etmeye çağırıyoruz. Emperyalist tahakküme son vererek, İncirlik’ten ABD’ye veda uçaklarının kalkacağı bir Türkiye kuracağız.” (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

AKP iftarında halk evine aç döndü!

SONRAKİ HABER

TSK: Hükümeti yanlış bilgilendirmedik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...