29 Aralık 2017 17:49
Son Güncellenme Tarihi: 30 Aralık 2017 08:53

Tahir Elçi, belgeselinin galasıyla bir kez daha anıldı

2 yıl önce katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin yaşamını anlatan belgesel film 'Kırık Saat'in İstanbul galası gerçekleştirildi.

Paylaş

2 yıl önce katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin yaşamını anlatan “Kırık Saat” belgeselinin İstanbul galası Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezinde yapıldı. Galaya; HDP Milletvekilleri Pervin Buldan, Filiz Kerestecioğlu, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel ve ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş’ın da aralarında olduğu birçok misafir katıldı.

Gösterim öncesinde konuşma yapan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin; “Tahir Elçi, bir TV kanalında sosyolojik bir analiz yaptı ve linç o zaman başladı. Biz o zaman keşke tutuklansa dedik. Çünkü herkes bu cinayeti bekliyordu. Şimdi kendisini sevgi ve saygıyla anıyoruz” dedi. Galada Türkan Elçi’nin Tahir Elçi için yazdığı “Ceket” isimli şiir seslendirildi. 

KIRIK SAAT BELGESELİ

Kırık Saat belgeseli Tahir Elçi’nin hayatını anlatıyor. Yönetmenliğini Sinem Babul ve Rabia Çetin’in yaptığı belgeselin kurgusu Alpay Yavuz’a müzikleri Dengbej Mahmut, Hüsnü Arkan ve Fırat Alkış’a ait. Belgesel ismini ise, olay yerinde bulunan ve katledilişinden dört saat sora duran Tahir Elçi’nin kendi saatinden alıyor. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bursa Kadın Platformu: İş cinayetleri fıtrat değildir

SONRAKİ HABER

Liselere geçiş sınavının tarihi belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...