29 Aralık 2017 15:47

Posco'ya yetki belgesi yine gönderilmedi 

Posco Assan'da verilen söze dair yine bir gelişme yok. Çarşamba günü, Cuma gününe kadar Bakanlıktan söz alan Posco işçilerine bir dönüş yapılmadı.

Paylaş

Çalışma Bakanlığı, Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlenen Posco Assan işçilerine verdiği “Yetki belgesini Cuma gününe kadar göndereceğiz” sözünü tutmadı. İşçiler Salı gününe kadar gelişme olmaması halinde Ankara yürüyüşüne yeniden başlayacaklarını bildirdi. 

İşçileri sendikalaşması üzerine patron işçi kıyımına gitmiş, işçilerin buna direnmesi üzerine hükümet yetkilileri, AKP milletvekilleri, vali ve belediye başkanı devreye girerek sorunun çözüleceği sözünü vermişti. Bu sözler tutulmazken, Çalışma Bakanlığı ise yarım saatte verilmesi gereken yetki belgesini aradan 42 gün geçmesine karşın vermemişti. İşçiler bunun üzerine geçtiğimiz salı günü fabrika önünde toplanarak, yetki belgelerini almak için Ankara'ya yürümek istemişti. Yürüyüşe izin vermeyen polis, sendikacıların ve işçilerin arasında bulunduğu 30 kişiyi gözaltına almıştı. İşçiler ertesi günü yeniden fabrika önünde toplanmış, bunun üzerine Çalışma Bakanlığı Cuma günü yetki belgesini göndereceği sözünü vermişti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'daki fabrika kazanı patlamasında patrondan ses yok

SONRAKİ HABER

Rektör Ahmet Ağırakça: Okulumda kız gibi hoca istemiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...