29 Aralık 2017 15:31

Antalya'daki fabrika kazanı patlamasında patrondan ses yok

Antalya'da bulunan Ekiciler Süt ve Gıda fabrikasındaki patlamaya ilişkin yaralanan işçi ve ailesi Evrensel'e konuştu.

Paylaş

Antalya OSB'de bulunan Ekiciler Süt ve Gıda fabrikasında meydana gelen 'iş kazasında' bir işçi ağır, bir işçi hafif yaralandı.

Yaklaşık on gün önce olduğunu öğrendiğimiz, Ekiciler Süt ve Gıda fabrikasında meydana gelen 'iş kazasında’’  Ekrem Cankara ve Emine Bülüç isimli iki işçi, kazan kapağının gevşemesi ve kısmi açılmasıyla çıkan 85 derece sıcaklığında sıcak su ile yanarak yaralandı. İşçilerden Ekrem Cankara, Antalya Devlet Araştırma hastanesi yanık servisinde tedavi görürken, Emine Bülüç isimli kadın işçinin tedavisi evde sürüyor.

Ekrem Cankara ise yaşadığı kazayı Evrensel'e anlattı. Cankara; 'Ben 4 yıldır Ekiciler fabrikasında çalışıyorum. Biz o gün kazanı yıkamak için kazana 85 derece sıcaklıkta kaynar su bastık. Sonra kazana buhar basılması gerekiyordu. Fakat ne oldu anlamadım. Buharda sorun oldu zannedersem. Ben buharı kapatmak için yanaştığım anda kapak gevşedi. O anda ben ve yakınımda bulunan Emine arkadaşın üzerine 85 derece kaynar su boşaldı. Ben şoka girmişim. Sonra hastaneye getirdiler. Vücudumda ileri derece yanıklar oluştu. On gündür hastanede yatıyorum’’ dedi.

GİT BİLDİĞİN YERE ŞİKÂYET ET

Cankara’nın annesi Tülay Cankara 'Oğlum yandı. Her tarafı yandı. Patronları telefon açıp da bir isteğiniz var mı? Bir şey lazım mı? diye sormadı. Benim oğlum onların işi için, onların fabrikasında yandı. Ama onlar bir geçmiş olsun bile demediler. Ben çocuğumu artık o fabrikaya yollamam dedim. Oradaki yetkililer gitsin kime şikâyet ederse etsin demişler. Bizde fabrikayı mahkemeye verip çocuğumun hakkını arayacağız’’ diye konuştu.

DAVANIN TAKİPCİSİYİZ

DİSK Gıda-İş Antalya örgütlenme uzmanı Mustafa Aykara olayla ilgili Evrensel'e verdiği demeçte ‘’Ekici fabrikası bizim örgütlenme çalışması yaptığımız bir iş yeri. Bu gün öğrendiğimize göre fabrikada 10 gün önce bir kazan patlamasında iki işçi arkadaş yaralanmış. Bu yaşana olay ülkede iş yerlerinin ne kadar denetimsiz olduğunun bir göstergesidir. Bu yaşanan vahim olayda bizim ekici ve diğer fabrikalarda gözlemlediğimiz ve işçilerin bize aktardığı iş güvenliğinin ne kadar eksik ve yetersiz olduğunun doğruluğunu gösteriyor. Biz Gıda-İş sendikası olarak bu olayın takipçisi olacak ve gereken desteği işçi arkadaşlarımıza sunacağız’’ dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP’den Gül’e 'KHK' yanıtı

SONRAKİ HABER

Posco'ya yetki belgesi yine gönderilmedi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...