'OHAL halkın ihtiyacı değil, tek adam rejiminin tercihidir'

Bursa Demokrasi Güçleri, OHAL ve KHK'lerinin yarattığı hukuksuzluklarla ilişkin basın toplantısı düzenledi.

29 Aralık 2017 14:58
Paylaş

Siyasi parti, dernek ve sendikaların yer aldığı 45 kurumun bir araya gelerek oluşturduğu Bursa Demokrasi Güçleri, OHAL KHK'lerinin yarattığı hukuksuzluklarla ile ilgili basın toplantısı düzenledi. CHP İl Binasında yapılan açıklamaya CHP Bursa Milletvekili NurhayatAltacaKayışoğlu’dadesetek verdi.

OHAL DERHAL KALDIRILMALIDIR

Bursa Demokrasi Güçleriyürütme üyesi CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, yaptığı açıklamada; “OHAL’in üzerinden 17 ay geçmesine karşın hükümetin normalleşmeye yanaşmadığı, ülkeyi olağanüstü yöntemlerle yönetmeye devam ediyor. 2756 yeni ihraç ve 17 kuruma kapatma kararı verilmiştir. Bu konuda normal düzene dönülmeyip hala KHK ile işlem yapılması ancak darbe iktidarlarına özgü bir uygulama olabilir. Yargıdan taşerona, düzenleyici iktisadi kurum ve kuruluşlardan askeri yatırımlara, infazdan ateşli silahlara kadar birçok alandaki bu gelişmelerde meclisin devre dışı bırakılmış olması, iktidarın 20 Temmuz darbesini, darbe koşullarında yönetme isteği ve darbe düzenini sürdürme ısrarı göstermektedir. OHAL halkın ihtiyacı değil, tek adam rejiminin tercihidir. OHAL derhal kaldırılmalı olağan koşullara dönülmeli ve Türkiye hızla normalleşmelidir. Pazar gecesi çıkarılan KHK’ler ile ülkenin üzerine çöken karanlık daha zifiri hale getirilse de umutsuzluğa, yılgınlığa kapılmamızı bekleyenleri yanıltmaya devam edeceğiz. Ülkenin üzerine çöken kara bulutları elbet dağılacak” dedi.

Bursa Demokrasi Güçleri yürütmesinde yer alan EMEP İl Başkanı Hasan Özaydın’da OHAL ilanından bugüne yaşanan hak ihlalleri raporunu paylaştı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hükümetin gerçekleştirdiği resmi açıklamalar ve açık kaynaklarda yer alan bilgiler ışığında 169 bin 13 kişi hakkında işlem yapıldığını belirten Özaydın, Bursa’nın da bu durumdan nasibini aldığını ifade ederek; “Ülke genelinde yaşanan bu hukuksuzluktan ilimiz demokrasi bileşenleri de yeteri kadar nasibini almıştır. En temel haklarımız bu süreçte OHAL’in arkasına sığınılarak elimizden alınmış, anayasal bir hak olan basın açıklaması, toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkı neredeyse tamamen yasaklanmıştır.OHAL döneminde 983’ün üzerinde bileşenlerimizin üyesi gözaltına alınmış 300’e yakını tutuklanmıştır. BDG yürütme kurulu üyelerimizde bu saldırılardan nasibini almıştır” dedi.

BİRLİKTE MÜCADELE ŞART

CHP Bursa Milletvekili NurhayatAltaca Kayışoğlu; “OHAL'in ilan edilme koşulları ve OHAL KHK'sı çıkarma koşullarının Anayasada belirlendiğini belirterek; “Bu anayasa da bir darbe döneminde hazırlanmış maddeleri içeriyor fakat bugün anayasanın bu maddelerine dahi uyulmuyor. Çünkü anayasaya uygunluğu denetleyecek olan Anayasa Mahkemesi maalesef bütün yetkilerini, görevlerini saraya teslim etmiş ve her türlü hukuksuzluğu denetlememekle kendisini görevli sayıyor. Demokrasiden yana olan, insan haklarından yana olan, özgürlüklerden, huzurdan, barıştan yana olan herkesin bu hukuksuzluklara, bu KHK’lara karşı birlikte de mücadele etmesi şarttır. Bu konuda da her zaman birlikteyiz, omuz omuzayız” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bisikletle dünyayı gezen Japon tenis öğretmeni, Bodrum'da

SONRAKİ HABER

AKP’den Gül’e 'KHK' yanıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...