29 Aralık 2017 13:41

Taşeronun ayak oyununa karşı işçiler sendikalaşıyor

Çıkarılan KHK ile belediyelerin iktisadi teşekküllerine geçirilecek sendikasız taşeron işçiler, haklarını korumak için sendikaya üye oluyor.

Paylaş

OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile belediyelerin iktisadi teşekküllerine geçirilecek sendikasız taşeron işçiler, haklarını korumak için sendika üyeliklerine başladı. Maltepe Belediyesinde son 2 gün içinde 180 işçi DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasına üye olurken, Kartal, Ataşehir ve Kadıköy’de de sendika üyeliği olmayan işçiler sendikalaşıyor.

İŞÇİLER ÖRGÜTLÜ HAREKET ETMEK İSTİYOR

Maltepe Belediyesinde tüm taşeron firmaların devreden çıkmasıyla toplu iş sözleşmesi yetkisinin kazanılması, iktisadi teşekküllere geçiş esnasında hak kaybı yaşamak istememesi bu süreçte işçilerin örgütlü hareket etmek istemesine neden oldu. Günlerdir taşeron firmaların işçilere imzalatmak istediği metinler işçiler arasında “Kazanılmış hakkımı kaybeder miyim?” kaygısı yarattığını söyleyen bir işçi gazetemize şunları anlattı: “İşçiler, bu kaygıları sendikayla beraber bertaraf edebileceklerini düşünüyorlar. ‘Sendikayla beraber hareket edersek hak kaybına uğramayız’ diyorlar. Kartal, Kadıköy, Ataşehir belediyelerinde de hareketlilik var. Temel noktalardan biri, bir tek arkadaşın dışarıda kalmayacak şekilde örgütlü ve birlikte mücadele ederek bu süreçlerin atlatılacağı yönünde.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cinsiyetçi sözlere maruz kaldı, yeri değiştirildi

SONRAKİ HABER

Muğla'da 1000 işçi adına TİS imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...