29 Aralık 2017 13:30

İstismarcı babaya 19 yıl hapis

Esenyalı’da kızını istismar eden ve eşine de sistematik olarak şiddet uygulayan, öldürmeye teşebbüs eden Ömer D.'ye 19 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Paylaş

İstanbul Esenyalı’da kızını defalarca kez istismar eden ve eşine de sistematik olarak şiddet uygulayan, öldürmeye teşebbüs eden Ömer D. hakim karşısına çıktı. Kızına istismar suçundan yargılandığı davada Ömer D’ye 19 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Ömer D. hakkında çocuğa nitelikli cinsel saldırı suçundan dava açılmıştı. Mahkeme heyeti, sanığın eyleminin basit cinsel saldırı suçu olduğuna ve bu suçun defalarca kez işlendiğine karar verdi. İstismarcı babaya çocuğun basit istismarı suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. Sanığın mağdurun babası olduğu için ceza 15 yıla, suç birden fazla kez işlendiği için de ceza 18 yıl 9 aya çıkarıldı. Babanın kızına izlettiği müstehcen içerikli görüntüler nedeniyle de 6 ay hapis ve 5 gün para cezası verilmesine karar verildi. Mahkeme, toplamda istismarcı baba Ömer D. için 19 yıl 3 ay hapis ve 100 lira cezası verdi. Herhangi bir ceza indiriminde bulunmadı ve cezanın ertelenmesine de gerek görülmedi. Anne Ayşegül D. ve Kızının Avukatı Mehmet Sarı, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan dava açtıklarını ve 25 yıl hapis cezası istediklerini ancak mahkemenin yeterli kanıt bulunamadığından basit cinsel saldırı kararı verdiğini hatırlatarak cezayı yeterli bulmadıklarını söyledi. Ömer D. ayrıca eşine uyguladığı şiddet ve silahlı saldırı suçundan da yargılanıyor. Ocak ayında da Ayşegül D’nin davası görülecek.

20 yıllık evliliği boyunca şiddete maruz kalan Ayşegül D. kocası Ömer D’nin 11 yaşındaki kızlarına istismarda bulunduğunu öğrenince şikayetçi olmuştu. Şikayet üzerine gözaltına alınıp tutuklanan Ömer D, serbest kalınca Ayşegül’ün çalıştığı kafeye giderek Ayşegül’e silahla saldırdı, 4 kurşun sıktı. Silahlı saldırıya maruz kalan Ayşegül kurtarıldı, ancak kurşunlar kritik yerde bulunuyor ve Ayşegül kurşunları taşımak zorunda. Ömer D. önceki duruşmalarda kızını istismar ettiğini kabul etmiş ve şöyle savunma yapmıştı: “Bunu ben isteyerek yapmadım, çevredekiler bana tecavüzcü baba gözüyle baktıkları için haksız tahrik altında kalarak bu eylemi gerçekleştirdim, çok pişmanım, tahliyemi istiyorum.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ambulanssız sevk edildi hastanede bebeğini kaybetti

SONRAKİ HABER

Cinsiyetçi sözlere maruz kaldı, yeri değiştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...