29 Aralık 2017 13:17

Ambulanssız sevk edildi hastanede bebeğini kaybetti

Doğumdan 7 gün sonra bebeğini kaybeden aile sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

Paylaş

Zonguldak'ta başvurduğu hastanenin Nöbetçi Doktoru A.Ö. tarafından muayene edildikten sonra doğumun başladığı söylenerek başka bir hastaneye ambulans tahsis edilmeden sevk edilen Emel Berber’in (23) acil ameliyatla alınan 25 haftalık bebeği, 7 gün sonra hayatını kaybetti. 

On Temmuz Mahallesi’nde oturan 6 aylık hamile Emel Berber, 18 Aralık’ta evde rahatsızlanınca ailesi tarafından Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürüldü. Emel Berber’i Nöbetçi Doktor A.Ö. muayene etti. İddiaya göre, erken doğum olabileceğini söyleyen doktor A.Ö, genç kadına hastaneye yatışını yapacağını söyledi. Ancak bir süre sonra sevk etme kararı alan doktor A.Ö, aileye ambulans tahsis edemeyeceklerini, kendi araçlarıyla veya taksi ile sevk edecekleri hastaneye gitmeleri gerektiğini söyledi. Bunun üzerine çalıştığı iş yerinden hastaneye gelen Aykut Berber, eşini kendi aracıyla sevk kağıdıyla birlikte 14 kilometre uzaklıkta Kozlu ilçesinde bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine götürdü. Acil serviste kontrolü yapılan Emel Berber hemen ameliyata alınarak sezaryenle doğumu gerçekleştirildi. Çift, dünyaya gelen erkek bebeklerine ‘Barış Ada’ adını verdi. Yoğun bakıma alınan ‘Barış Ada’, 25 Aralık saat 05.00 sıralarında hayatını kaybetti.

‘SORUMLULAR CEZALARINI ÇEKSİN’

Emel Berber, kendisine uygulanan tedavi ve uygulamaların yanlış olduğunu ve bunun sonucunda bebeğini kaybettiğini söyledi. Berber, “Sağlık Bakanına şikayet dilekçesi yazdım. Peşini bırakmayacağım. Bundan sonra başka anne ve babaların canı yanmasın. Bu olay hastanede duyulunca birçok aile bana destek oldu. Başka ailelerin canı bu şekilde yanmasın. Evlat acısı çok zor” dedi. Sorumluların cezasını çekmesini istediğini ifade eden Aykut Berber de “Savcıya şikayette bulunduk. İfademizi verdik. İnşallah gerekenin yapılacağına inanıyoruz” diye konuştu. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise konuyu inceleyeceklerini belirtti. (Zonguldak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Van 1 Eylül’den bu yana süren yasak yeni yıla taşındı

SONRAKİ HABER

İstismarcı babaya 19 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa