İSDEMİR’de sır gibi saklanan sözleşme açıklandı

İSDEMİR’de Çelik-İş Sendikası ile patron arasında imzalanan sözleşmenin açıklanmayan zam maddesi yapılan mitingle duyuruldu.

29 Aralık 2017 13:13
Son Güncellenme Tarihi: 29 Aralık 2017 13:55
Paylaş

İSDEMİR’de Çelik-İş Sendikası ile patron arasında imzalanan sözleşmenin açıklanmayan zam maddesi yapılan mitingle duyuruldu. Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin “Yeni Türkiye’nin sözleşmesi” olarak tanımladığı ve müjde olarak duyurduğu 3 yıllık sözleşmede, ilk altı ay için yüzde 8, diğer altı aylar için ise enflasyon oranından zamma imza atıldı. MESS sözleşmesinde ilk altı ay için yüzde 38 zam isteyen Çelik-İş’in, hem 3 yıllık hem de enflasyonun yüzde 13 olarak açıklandığı bugünlerde yüzde 8 zamma imza atması tepki gösteren işçiler “Biz peşini bırakınca böyle oldu” dedi. MESS sözleşmesi kapsamında bulunan metal fabrikalarının işçileri de greve doğru gittikleri bu dönemde imzalanan İSDEMİR sözleşmesini ihanet olarak değerlendirdi.  

İSDEMİR

GENEL MÜDÜRÜ ZİYARET ETTİLER

3 bin 107 işçiyi kapsayan TİS için yapılan miting öncesi Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve beraberindeki yöneticiler, İSDEMİR Genel Müdürü Toker Özcan’ı makamında ziyaret etti. Sendikacılara AKP Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar da eşlik etti. 

Sözleşmenin 3 yıllık imzalandığı daha önce işçilere duyurulurken, zam oranı mitingde açıklandı. Genel Müdür Özcan’ın da katıldığı mitinge, İSDEMİR’in bütün çalışanları servislerle götürüldü. Mitinge sözleşmeden yararlanamayan çalışanlar da götürülürken, bu kesim “Bizi niye mitinge götürüyorlar anlayamadık” diye tepki gösterdi. 

BİZE ESKİ TÜRKİYE’YE DAYATTILAR!

Miting alanında çalışanlara seslenen Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Türk Metal’le süren sendikal rekabet dönemine dikkat çekerek “İşverenin bizi istemediğini söyleyerek eski Türkiye’nin anlayışını dayattılar. Biz yeni Türkiye’nin dönemini İSDEMİR’de hayata geçirdik. Kavga edeceğimizi zannedip pusuda bekleyenlere, emek ve alın teri akıtmadan haybeden geçinenlere, klavye delikanlılığı yapanlara karşı masa başında el sıkışarak imzaladığımız sözleşme tokat gibi cevap olmuştur” dedi. 

Geçmiş dönemler için 5 Ocak’ta ödenmek üzere en düşük ücret grubuna 6 bin, en yüksek ücret grubuna 7 bin 500 lira ödeneceğini duyuran Değirmencioğlu, geçen süre için işçilerden sendika aidatı almayacaklarını söyledi. Değirmenci oğlu daha sonra zam oranlarını duyurdu: “İlk altı ay yüzde 8, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci aylar için enflasyon, altında altı ay için enflasyon artı 2 puan.”

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Öğretmenden başörtüsü takan öğrenciler için kutlama

SONRAKİ HABER

Van 1 Eylül’den bu yana süren yasak yeni yıla taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...