29 Aralık 2017 13:13

Öğretmenden başörtüsü takan öğrenciler için kutlama

Facebook’ta, öğrencilere başörtüsü takmaya başladıkları için öğretmenleri tarafından düzenlenen ‘kutlama’dan fotoğraflar yayınlandı.

Paylaş

Facebook’ta öğretmenler hakkında haberler paylaşan bir sayfa, başörtüsü takmaya başlayan öğrenciler için düzenlenen “kutlama”dan fotoğraflar yayınladı.  Kutlamada, “Haydi sen de kapan” sözleri dikkat çekti.

Sosyal medya ağı Facebook’ta öğretmenler hakkında haberler paylaşan bir sayfa, öğrenciler başörtüsü takmaya başladığı için öğretmenleri tarafından düzenlenen “kutlama”dan fotoğraflar yayımladı.

‘KUTLAMA’ BİR DEVLET OKULUNDA’ 

Fotoğraflardan çocukların ortaokul öğrencisi olduğu anlaşılırken, öğrencilerin tek tip okul üniforması giymeleri nedeniyle de “kutlama”nın bir devlet okulunda yapılmış olması dikkat çekiyor. Ancak fotoğrafın hangi kentte ve hangi okulda ne zaman çekildiği bilinmiyor. Birkaç öğrenci hariç tüm öğrencilerin başörtülü olduğu görülen fotoğraflarda, “Kapandım mutluyum”,  “Ben de artık kapalıyım”, “Haydi sen de kapan” ve “Şükür ki kapandım” yazılı kartonlar görülüyor.

CHP’Lİ YARKADAŞ MECLİS'E TAŞIDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, konuyu Meclis gündemine taşıyarak fotoğrafları Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu. Yarkadaş, “Henüz kendi başlarına tercih yapma yeteneğine kavuşamamış çocuklara zorla türban taktırılıyor. Sonra bu çocuklar öğretmen eşliğinde ‘Kapanma Partisi’ adlı etkinliğe katılıyor. Ellerine pankartlar tutuşturulan çocuklar, yaşıtlarına ‘Sen de kapan’ çağrısı yapıyor. İşte bu istismarın, inanç sömürüsünün ve yaşam biçimi dayatmanın ve zorbalığın başka bir örneğidir” dedi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da kesime hazır 50 at ve eşeğe el konuldu

SONRAKİ HABER

İSDEMİR’de sır gibi saklanan sözleşme açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa