10 Ağustos 2012 05:28

MAZLUMDER üyelerine saldırı: 3 yaralı

Roboski Katliamı'nın aydınlatılması için yürüyüş yapan MAZLUMDER üyelerine, silahlı, satırlı ve bıçaklı bir grup, tekbir getirerek saldırdı. Saldırıda MAZLUMDER üyesi 3 kişi darp edildi.'ADALET İÇİN İFTAR VAKTİ'İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İstanbul Şubesi ü

MAZLUMDER üyelerine saldırı: 3 yaralı
Paylaş

'ADALET İÇİN İFTAR VAKTİ'

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İstanbul Şubesi üyeleri, 34 yurttaşın katledildiği Roboski Katliamı'nın aydınlatılması için Fatih Camii'nde iftar açtıktan sonra meşaleli yürüyüş düzenlemek istedi. ‘Adalet her zaman her yerde’ pankartı ve ‘Ümmetin yolu Kürdistan'dan geçer’ dövizleri açan 150 civarındaki MAZLUMDER üyesine, ellerinde silah, satır ve bıçak bulunan 10-15 kişilik bir grup, tekbir getirip, ‘Burası Fatih burada Kürdistan lafını kullanamazsınız’ diyerek, saldırdı. Saldırıda MAZLUMDER üyesi 3 kişi darp edildi. MAZLUMDER üyeleri, Fatih Camii önünde toplandı. Saldırganlar ‘Ümmetin yolu Kürdistan'dan geçer’ dövizini yırttı.

Polis tarafından çevrede önlem alınırken cami önünde toplanan MAZLUMDER üyeleri tekrardan ‘Adalet her zaman her yerde’ pankartını açarak yürüyüşe geçti. Polis müdürlerinin MAZLUMDER üyelerine, ‘Çabuk yürüyün iftar saati olduğu için yeterince güvenlik görevlisi yok. Güvenliğinizi sağlayamayabiliriz’ demesi dikkat çekti.

ROBOSKİ'YE ADALET ÇAĞRISI

MAZLUMDER üyeleri ‘Katil devlet hesap verecek’, ‘Katil TSK hesap verecek’, ‘Berxwedan jiyan e berxwedan Îslam e’ sloganları ve tekbirlerle Saraçhane Parkı'na geldi. Saraçhane Parkı'nda basın açıklamasını MAZLUMDER Dış İlişkiler Sorumlusu Abdurrahman Babacan yaptı. Babacan basın açıklamasına başlamadan önce kendilerine yönelik yapılan saldırıyı kınadı. Babacan, ‘Adalet için iftar vakti’ konsepti ile geçen hafta Suriye'ye adalet istediklerini ve bu hafta da Uludere'ye adalet çağrısında bulunduklarını söyledi. Babacan. yaklaşık 35 yıldır süren savaşta hem Kürt halkının hem de Türk halkının çok acı çektiğini belirterek acıların bir an önce son bulmasını istedi. Uludere Katliamı'nın sümen altı edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Babacan, haksız yere öldürülen 34 kişinin hakkını aramaya devam edeceklerini kaydetti.

YARALILAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Farklı yerlerinden darp edilen MAZLUMDER üyeleri Muhammet Zeki Çiçek, Salih Alpaslan ve Hüda Kaya Fatih Emniyet Müdürlüğü'ne giderek saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mobilyacılar sitesinde yangın

SONRAKİ HABER

Akşam gazetesi 6 yazarın işine son verdi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...