29 Aralık 2017 12:08

Konak Belediyesi memurlara yüzde 18 oranında zam yaptı

Konak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalan toplu iş sözleşmesi ile memur maaşlarına ek ödenen sosyal yardımlarda yüzde 18 oranında zam yapıldı.

Paylaş

İzmir'de Konak Belediyesi ile KESK'e bağlı Tüm Belediyeler ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) yeni yıl öncesi toplu sözleşme imzalandı. 548 memuru ilgilendiren sözleşmede memur maaşlarına ek ödenen sosyal denge tazminatına yeni yılda yüzde 18 oranında zam yapıldı.Konak Belediyesi binasında gerçekleşen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Genel Hukuk Sekreteri Ahmet Cüce, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Aygün, Şube Hukuk Sekreteri Engin Yücelen ile iş yeri temsilcileri katıldı. 

İmza töreninde konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, belediye başkanlarının iktidara bağlı kalmadan toplu sözleşmeleri sendikayla birlikte konuşup, imzalamasının önemine vurgu yaptı. Mücadeleye devam edeceklerini dile getiren Bozkurt, "İmzaladığımız sözleşmenin maddi getirisine hiç bakmıyoruz. Parasal konuların dışında, farklı konuların konuşulması gerektiği bir dönemdeyiz. Bu sözleşme demokrasi mücadelesine ve özgürlüklere atılmış bir imza olarak algılanmalı. Ülkede yaşayan tüm muhalif kesimlerin baskı altında olduğu bir dönemde Konak Belediyemiz ile hem ekonomik hem de sosyal haklarımız açısından kazanımlar getiren bu imza törenini düzenlemekten dolayı onurluyuz" dedi. Bozkurt'tan sonra söz alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise yapılan sözleşmenin Konak Belediyesi bütçesini ve emekçilerin memnuniyetini gözeten bir yerde buluşmasını sağladıklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından Başkan Pekdaş ve Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt toplu iş sözleşmesini birlikte imzaladı.

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olan yeni sözleşme ile belediye çalışanı 548 memurun maaşına ek olarak ödenen sosyal denge tazminatına yüzde 18 oranında iyileştirme zammı yapıldı. Sözleşmede memur maaşı üzerine en düşük net 195 TL olarak belirlenirken, doğum yardımı 1375 TL, ölüm yardımı olarak 2504 TL, engelli çocuğu olanlara her ay 463 TL, eğitim yardımı 964 TL ayrıca günlük 23.70 TL üzerinden yemek kartı anlaşması sağlandı. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Sayılğan’a verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası onandı

SONRAKİ HABER

Nostaljik tramvay yarın İstiklal’de seferlerine başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...