29 Aralık 2017 11:36

KESK Bursa: OHAL ve KHK’lere karşı ortak mücadele etmeliyiz

Bursa'da KESK Şubeler Platformu OHAL ve KHK'lere ilişkin yaptığı açıklamada demokrasi ve barış mücadelesinde tek ses, tek yürek olmaya çağırdı.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Aysun Torun’un hakkında yapılan soruşturma sonucunda Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile meslekten men cezası ile cezalandırılması, kamu çalışanlarının her geçen gün çalışma haklarının elinden alınmasına karşı KESK Şubeler Platformu bugün Bursa Adliyesinde bir açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da destek verdi.

OHAL VE KHK’LERE KARŞI TEK SES OLMALIYIZ

KESK Şubeler Platformu adına açıklamayı okuyan Büro Emekçileri Sendikası Bursa Şube Başkanı Süleyman Ayyılmaz; “ Aysun Torun yüksek disiplin kurulu tarafından haksız ve hukuksuz olarak işinden ihraç edilmiştir. Ülke olarak tarihimizin belki de en karanlık döneminden geçiyoruz. 17 aydır sürdürülen OHAL hukuksuzluğunun ülkede demokrasi, adalet, eşitlik, özgürlük, insanca bir yaşam isteyen milyonları hedef aldığını bu kesimlere yönelik adeta bir düşman hukuku oluşturduğunu tüm açıklığı ile ortaya koymaktadır. Haksız hukuksuz bir şekilde ihraç edilen açığa alınan kamu emekçileri başta olmak üzere emekten, demokrasiden, barıştan, insanca bir yaşamdan yana olan herkesi OHAL/KHK rejimi ile örülen açık faşizme karşı emek, demokrasi ve barış mücadelesinde tek ses, tek yürek olmaya çağırıyoruz” dedi.

Adaleti dağıtmak için kurulan ama aynen Ankara’da ki saray gibi sadece saray görevi yapan adalet sarayının önünden sesleniyorum diyen CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal; “Aysun Torun’un yanındayız. Aysun Torun ceberrut devlet anlayışının ve saray rejiminin kendisi için yaratmak istediği yeni devlet modeli içerisinde yok etmek istediği örgütlü mücadelenin bir parçasıdır. Kendisini muhalif olan, direnen, onun söylediklerini kabul etmeyen kim varsa ya işsizliğe zorlayarak, ya tehdit ederek, gözaltına alarak korkutup sindirmek istemektedir. Ama biz bu baskıları hep birlikte boşa çıkaracağız ve karanlık günleri hep birlikte aydınlık günlere taşıyacağız” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ByLock'tan tahliyelerin işe iadesi için yeni KHK iddiası

SONRAKİ HABER

CHP 696 Sayılı KHK’nin iptali için AİHM’ye başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...