29 Aralık 2017 10:37

4 yıl önce komaya giren Michael Schumacher, gizemini koruyor

Geçirdiği kaza sonucu 4 yıldır komada olduğu belirtilen Michael Schumacher'in sağlık durumuyla ilgili gizlilik kararı olduğu için bilgi alınamıyor.

Paylaş

Tam 4 yıl önce Fransa'da geçirdiği kayak kazasının ardından komaya giren Michael Schumacher, o günden bu yana kamuoyunun önüne çıkamadı. Kazanın ardından ailesinin isteği doğrultusunda sağlık durumuna ilişkin gizlilik getirilen Schumacher'in şu anki akıbeti bilinmiyor.

Schumacher'in ailesi daha önce yaptıkları açıklamada, deneyimli F1 pilotunun yürüyemediğini belirtmişti. Ancak kimi kaynaklara göre ailesinin bu açıklaması komayadaki pilotun bir daha yürüyemeceğine dair haberlerin yapılmasından dolayı olduğu ve bunu temellendirmek için yaptığı belirtilmişti. Menajer Kehm ise konuya ilişkin, “Ne yazık ki bazı konulara açıklık getirmek zorunda kaldık. Schumacher’in yürüyebildiği yönündeki iddianın doğru olmadığını belirttik” dedi.

Michael Schumacher
Michael Schumacher

Kendi branşında 'yaşayan efsane' olarak anılan Schumacher'in üst üste 5 kez olmak üzere toplamda 7 kez şampiyonluğu bulunuyor.  45 kiloya kadar düştüğü ve boyunun 15 cm kısaldığı gibi iddiaları da gizlilik kararı nedeniyle doğrulanamadı.

Ayrıca, 1991-2006 ve 2010-2012 yılları arasında Formula 1'de yarışan ve tüm zamanların en çok şampiyon olan pilotu olan Schumacher, aynı zamanda 91 galibiyetle tüm zamanların en çok yarış kazanan pilotu konumunda.

Forbes'e göre efsane pilot kariyeri boyunca 1 milyar dolarlık bir kazanç elde ederken, listedeki tek Formula 1 pilotu konumunda yer aldı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Encu: Failleri bilinen katliamın üstü örtülmeye çalışılıyor

SONRAKİ HABER

İstanbul'da sanayi sitesindeki deri atölyesinde yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...