'Sosyalizm kapitalistler için korku emekçiler için umuttur'

İzmir'de Ekim Devrimi'nin 100. yıl etkinliğinde konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan: Sosyalizm kapitalistler için korku emekçiler için umuttur

29 Aralık 2017 07:58
Paylaş

İzmir’de Ekim Devrimi'nin 100. yıl dönümü etkinliğinde konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, 'Sosyalizm kapitalistler için korku emekçiler için umuttur' dedi.

İzmir'de Ekim Devrimi'nin 100. yılı etkinliğinde konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, sosyalizmin kapitalizm için korku, işçiler emekçiler için umut olmaya devam ettiğini belirtti 

Yeni E Dergisi, Ekim Devrimi'nin 100. yıl dönümü etkinleri kapsamında İzmir'de şenlik düzenledi. 'Sosyalizm Geçmiş Değil Gelecek' sloganıyla düzenlenen etkinliğe  yüzlerce işçi, emekçi, aydın, genç katıldı. 

Saygı duruşu ve devrim marşları ile başlayan etkinlikte sık sık 'Yaşasın Devrim ve Sosyalizm', 'Gençlik Gelecek, Gelecek Sosyalizm', 'Sermaye Mezara, Emek İktidara','Diktatör Yenilecek, Direnen Halklar Kazanacak', 'Faşizme Ölüm Halka Hürriyet' ve 'Devrim Şehitleri Ölümsüzdür' sloganları atıldı. Etkinlikte, Enternasyonel Marşı hep bir ağızdan okundu. 

Salona 'Bütün ülkelerin işçileri ve ezilen halkların birleşin', 'Yaşasın Enternasyonel Dayanışma', 'Gelecek Güzel Günler Elimizdedir' ve 'İş Ekmek Özgürlük' panklartları açılırken, Marx, Engels, Lenin ve Stalin'in dev posterleri asıldı. Şenlikte, Adnan Özyalçıner, Asım Gönen ve Tuğrul Keskin şiirlerini seslendirirken  Hüsnü Arkan, Hakan Vreskale ve Grup Yeldeğirmeni sahne aldı.

Ekim Devrimi

'İŞÇİLER NASIL BİR ÜLKE YARATABİLECEĞİNİ GÖSTERMİŞTİR'

Şenlikte konuşma yapan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, sosyalizmin kapitalistler için korku, işçiler, emekçiler, halklar için umut olmaya devam ettiğini altını çizdi. Sosyalizm yeni bir dünya yaratılabileceğini gösterdiğini ifade eden Gürkan  "İşçi sınıfının yönettiği bir ülkede düzenin nasıl değişeceğini göstermiştir. Kadınların, erkeklerle birlikte eşitlik için nasıl bir arada olabileceğini göstermiştir. İşçilerin nasıl kardeşce bir üretebileceğini göstermiştir. Gençlerin nasıl geleceğini kurabileceğini göstermiştir. Halklarla dayanışma içinde nasıl barış sağlanabileceğini göstermiştir. Vahşi kapitalist barbarlığa karşı nasıl savaşabileceğini de göstermiştir.  O nedenle ki ölümüne sosyalizmden korkmaktadırlar. İşçiler bu kaderi tekrar değiştirmeye muktedir" dedi.

'AKP'DEN ANTİ EMPARYALİZM ÇIKMAZ'

Bugün dünyanın yeniden bir paylaşım savaşının ortasında olduğunu da dile getiren Gürkan şunları söyledi "Yoksulluk, adaletsizlik, savaşlar alabildiğince artmıştır. Dünya halkları işçi sınıfının önderliğinde bir kez daha daha öncesinde verdiği cevabı verecektir. Emperyalizmin ülkedeki savaş ortağı Erdoğan AKP'si, milli ve yerli politikalarla hakları kandırmaya çalışmaktadır. Ülkeyi emperyalistleri satanlardan, çok uluslu şirketlerle iş birliği yapanlardan anti emperyalist olamaz. Bundan çıksa çıksa ABD atına binip Osmancılık yapmak çıkar, Rusya atına binip Atatürkçülük yapmak çıkar. Ağızlarına aldıkları, örnek gösterdikleri Deniz'ler nasıl anti emperyalist olunabileceğini göstermiştir. Onlar kendini işçi sınıfına ve halklara yaslamıştır".

'AKP'NİN MİLİSLERİNDEN KORKMUYORUZ'

AKP hükümetinin kendi uyguladığı politikalardan korktuğu için emekçilerin ve ezilenlerin ortak ittifakından çekindiğini belirterek  "Bu nedenle emekçileri bölmek istemektedir. OHAL ile KHK'larla inşa etmeye çalıştıkları şey faşizmdir. İşçiler faşizmi bir kez yenmiştir. Bir kez daha yenmeye gücü vardır. İşçi sınıfı önüne koyan engellere rağmen kendi birliğini sağlamaya çalışıyor. Metal işçileri bir kez daha kendi birliğini sağlayarak AKP'ye cevap vermeye hazırdır. AKP'nin hazırladığı milislerden korkmuyoruz ve mücadeleye devam ediyoruz"dedi. 

'KAZANACAK OLAN BİRLEŞİK GÜÇTÜR'

Kapitalizmin kader olmadığının da altını çizen Gürkan şunları söyledi  "Ekim Devrimi'nin yüzüncü yılında çoşkuyu yaşarken biliyoruz ki bu sistem bir kader değildir. Yaşattığı sefaletle, acılarla yeni düzenin kurucuları tarafından yıkılacaktır. AKP yeniden faşizmi inşa edebileceğini düşünüyor ama bu boş bir hayaldir. Mücadelemiz bu iktidara korku salıyor. Sosyalizmin, demokrasinin, işçilerle kaderini birleştiren kadınların, gençlerin kazanacağın biliyoruz.  Kazanacak olan birleşik güçtür. İşçi sınıfı kazanacak, direnen halklar kazanacak, emperyalizm yenilecek". 

CIPOML DE MESAJ YOLLADI

Şenlikte Uluslararası Marksist Leninist Parti ve Örgütler Konferansı'nın (CIPOML) mesajı okundu. Ekim Devrimi'nin uluslararası proletarya devriminin ilk atılımı olduğunun belirtildiği mesajda " Biz Marksist-Leninistler “Ekim Devrimi günceldir” derken, bu saptamayı, kendimizi tatmin etmek veya aldatmak üzere yapmıyoruz. Aksine; Ekim Devrimi’nin güncelliğinden söz ederken, bugünün kapitalist dünyasının somut ve uzlaşmaz çelişkilerinin hem doğasının, hem de toplumsal çözümünün buyurduğu tarihi bir yol ve yöntemin adeta kendini dayatmasından bahsediyoruz.  Kısacası, nostalji değil, güncel toplumsal sorunlar ve mücadelelerdir Ekim Devrimi’ni bize işaret eden" denildi. 

'GEÇİCİ YENİLGİLER KOMÜNİSTLERİ YILDIRMAZ'

Dünya işçi sınıfının, onun partilerinin ve devrimci güçlerinin önünde büyük badireler bulunduğunun ifade edildiği açıklama şöyle sürdürüldü " Ne var ki, komünistler, tarihe karşı özel bir sorumluluk duygusu ve bilinciyle donanmış insanlardır. Ne geçici yenilgiler, ne zorluklar, ne de yetersizlikler onları yıldırabilir. Aksine; bunları aşmak için kendilerini gözden geçirir, gerektiğinde özeleştiride bulunur ve çıkarttıkları sonuçlarla tarihi sorumluluklarına daha büyük bir enerjiyle yeniden sarılırlar! Bu bakımdan da iyimserdirler". (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Premier Lig ve Serie A’da yeni yıl heyecanı

SONRAKİ HABER

Birleşik Metal'den MESS dayatmalarına karşı cuma yürüyüşleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa