29 Aralık 2017 02:04

Çelik-İş Seydişehir Şube Kongresinde işçinin birliği kazandı

Çelik-İş Seydişehir Şubesinin Genel Kurulunda seçimi sürgün ve işten atılmaya rağmen işçinin desteğini alan Ferhat Çelikbaş'ın ekibi kazandı.

Paylaş

Halil İMREK
Adana

Çelik-İş Sendikası Seydişehir Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. İki listenin yarıştığı kongrede şube seçimi, sürgün ve işten atma dahil tüm engellere rağmen işçinin desteğini alan Ferhat Çelikbaş başkanlığındaki muhalefet ekibi kazandı.

Kongrenin ardından Evrensel'e konuşan Çelik-İş Seydişehir Şube Başkanı Ferhat Çelikbaş, adaylığının sendika içi demokrasinin bir gereği olduğunu ve bir seçim yarışının olmasının doğal olduğunu dile getirdi. Buna karşın delege seçimleri döneminde yaşanmasını istemedikleri bazı müdahalelerin olduğunu söyleyen Çelikbaş, önce çalıştığı işyerinin değiştirildiğini, daha sonra iş akdinin feshedildiğini hatırlattı. Çelikbaş, şöyle devam etti: “Seçim döneminde istenmeyen sorunlar yaşadık. Kanımca seçime katılmamam için bir uğraş verildi. Ancak çabalarımız, işçi arkadaşlarımızın sahiplenmesi ve verdiğimiz mücadele sonucu 24 Aralık’ta yapılan şube seçiminde aday olduk ve kazandık. Ne işyeri, ne şube, ne de Çelik-İş Genel Merkezi olmak üzere hiç bir yetkilinin desteğini almadım. Ama genel merkezimiz özel olarak bana bir zorluk da çıkarmadı. Ben sadece işçi arkadaşlarımın desteğini aldım ve işçi kardeşlerim adına şube başkanlığına aday olup kazandım. İşçi arkadaşlarımızın bizi yalnız bırakmaması ve el ele vermemiz sonucu seçildik. Burada sendika içi demokrasi ve işçilerin birliği kazandı. Bu işçi iradesinin sandığa yansımasıdır.”

İŞÇİLER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Destek veren, vermeyen herkese teşekkür eden Çelikbaş, “Kongre süreci artık geride kaldı. Bundan sonra bize oy veren vermeyen bütün işçi emekçi kardeşlerimizin başkan ve yöneticileriyiz. İşçinin hakkı ve hukuku için hiçbir ayrım yapmadan onlarla birlikte sendika yöneticiliği yapacağız. Çelik-İş Sendikası olarak Eti Alüminyum fabrikası işçilerinin, Karaman ve Burdur Hastanesi teknik bölümündeki üyelerimizin hak ve menfaatleri doğrultusunda çalışacağız. Benimle birlikte yola aday olan arkadaşlarımla birlik, beraberlik içerisinde çalışacağız” diye konuştu.

SEÇİM SÜRECİNDE NELER YAŞANDI?

Ferhat Çelikbaş, şube kongresi için yapılan delege seçimlerinden iki gün önce Konya’da bulunan Seydişehir Eti Alüminyum’a bağlı, Antalya’daki limana sürgün edildi. Böylece çalıştığı iş kolu değiştirilerek, sendika üyeliği düşürülmek istendi. Çelikbaş, rapor alarak 19 Ekim’de gerçekleşen delege seçimlerine katılabildi ve mevcut yönetim karşısında delegelerin yarısından fazlasının desteğini kazandı. Daha sonra da TİS yasasındaki 30/2 maddeye göre yapılan işlemin yasal olmadığını, rızasının alınmadan belediye sınırlarının dışına gönderildiğini belirterek noter aracılığı ile işyerine itiraz etti. Çelikbaş 12 yıldır çalıştığı işyerine dönmeyi beklerken, işten atıldı. Mevcut şube yönetimi kendisine sahip çıkmadığı gibi geçmiş olsun bile demedi. Delege listelerini, işçilerin her biriyle görüşerek oluşturan Çelikbaş, işçi arkadaşlarının desteğini sürdürmesi üzerine aday olma ısrarını sürdürdü.  Hukuki mücadelesini sürdürerek işe iade davası açan Çelikbaş, 24 Aralık Pazar günü gerçekleşen şube seçimlerine başkan adayı olarak girdi. 

Çelik-İş Seydişehir Eski Şube Başkanı Murat Özkal ise yerel gazetelere verdiği demeçte yeniden aday olmayacağını, aday olan Mahmut Doğan’ı destekleyeceğini duyurdu. 

Mahmut Doğan ve Ferhat Çelikbaş’ın şube başkanlığı için yarıştığı seçimlerin ilk turunda Çelikbaş 61, Doğan 53 oy aldı. Sendikanın tüzüğü gereği yeni bir oylama yapıldı. İkinci oylamada Ferhat Çelikbaş 69 oy alarak yeni başkan oldu. Karşı listeden ise sadece eski mali sekreter listeyi delip yönetime girebildi.

ÖNCEKİ HABER

Gerçek kadro istiyoruz

SONRAKİ HABER

Ayşe Sarısu Pehlivan: Son KHK ‘partili yargı’yı pekiştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...