28 Aralık 2017 16:33

OHAL Komisyonu kararını çekti, belediye işçisi işbaşı yaptı

İzmir Valiliği OHAL Alt Komisyonu, işten çıkardığı Büyükşehir Belediye İşçisi Cem Barış Çakıl’ın itirazı üzerine kararını geri çekti.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir Valiliği OHAL Alt Komisyonu, işten çıkardığı büyükşehir belediye işçisi Cem Barış Çakıl'ın itirazı üzerine kararını geri çekti. Çakıl iş başı yaparken bütün ihraçlar işine geri dönene kadar mücadele vermeye devam edeceğini söyledi. 

667 Sayılı OHAL kararnamesi ile kurulan İzmir Valiliği Olağanüstü Hal Alt Komisyonu, 27 Mart tarihinde verdiği kararla, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZBELCOM’da çalışan Cem Barış Çakıl isimli işçiyi işten çıkardı. 

Yaklaşık 10 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZSU'nun Yenişehir'deki binasında kaçak su araştırma personeli olarak görev yapan Çakıl, Belediye İş üyesiydi. Çakıl'ın işten çıkarılması gizli tutulurken çıkarılmasına gerekçe olarak Gezi eylemlerine katıldığı için yargılanması ve yine OHAL ile kapatılan İzmir Demokratik Haklar ve Kültür Derneği’ne de üye olması tahmin ediliyordu.  

Çakıl, avukatları aracılığı ile hem OHAL komisyonunun kararına itirazda bulundu hem de süreci yargıya taşıyarak işe iade ve tazminat davası açtı. Çakıl'ın itirazlarını değerlendiren İzmir Valiliği OHAL Alt Komisyonu kararını geri çekti.Çakıl, geçtiğimiz gün iş başı yaptı. Komisyon kararını bir kez daha gizli tuttu. 

Çakıl'ın işsiz kaldığı 9 aylık süreçte yaşadığı kayıpları ise kimin ödeyeceği belli değil. OHAL komisyonu henüz sorumluluk üstlenmezken İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ise kararı kendilerinin almadığını belirtiyorlar. Çakıl'ın, İş Mahkemesi'ndeki yargı süreci devam ediyor. Çakıl, Mart ayında görülecek duruşmada bu hak kaybının giderilmesini isteyecek. 

'BÜTÜN İHRAÇLAR DÖNENE KADAR MÜCADELEM SÜRECEK'

İşsiz kaldığı süreçte dolap süsü, tesbih, bileklik yapıp satarak ve bahçelerde çalışarak hayatta kalmaya çalışan Cem Barış Çakıl "Yapılan eylemlerde bütün ihraçlar görevlerine geri dönene, açlık grevindeki Nuriye ve Semih'in talepleri kabul edilene kadar alanlarda olacağımızı söyledik. Ben mücadele ile kazanım elde ettim ama bunun başka bir KHK ile elimden alınıp alınmayacağı belli değil. Onun için OHAL sonlandırılana ve KHK'lar iptal edilene kadar benim de mücadelem sürecek" dedi. 


‘DOĞAN VE MERCAN GÖREVE İADE EDİLSİN’

Son çıkarılan KHK ile 2756 kamu emekçisinin görevine son verilmesini hukuksuz bir düzenleme olarak tanımlayan meslek örgütleri ve sendikalar, İTÜ Öğretim Görevlisi Taylan Hüseyin Mercan ve  Fizik Mühendisi Özcan Doğan’ın derhal göreve dönmesi için hükümete çağrı yaptılar. Fizik mühendisleri odası ve harita kadastro mühendisleri odası üyesi iki mühendisin, son çıkarılan KHK ile görevlerinden uzaklaştırılmaları üzerine bir araya gelen TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Eğitim Sen 6 no’lu Şube, fizik mühendisleri Odası, harita ve kadastro mühendisleri odası temsilcileri ortak bir bildiri yayımlayarak alınan kararı protesto etti. Yapılan açıklamada, “Darbelere ve dikta rejimlere karşı duran TMMOB ve Eğitim Sen üyelerini de içine alan bu cadı avına bir an önce son verilmelidir.” denildi.  (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

‘Eğitim Sen’liler yargıya rağmen işlerine iade edilmiyor'

SONRAKİ HABER

‘Tutuklu avukatlar serbest bırakılsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...