10 Ağustos 2012 04:51

Üniversitelerde disiplin yönetmeliği değişiyor

YÖK Başkanı Çetinsaya’nın açıklamalarına göre yükseköğretim kurumlarının yeni disiplin yönetmeliğinde değişiklik yapılıyor. Tecavüzün cezası hafifletiliyor, bildiri dağıtana ceza yok, pankart asana kınama var. İçki içene bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma verilecek. YÖK Başkanı Prof. Gökhan

Üniversitelerde disiplin yönetmeliği değişiyor
Paylaş

TECAVÜZÜN CEZASI HAFİFLİYOR

Irza tecavüz etme ve yükseköğretim kurumlarında cinsel tacizde bulunmak suçuna mevcut yönetmelikte çıkarma cezası verilirken yeni yönetmelikte bu suçun karşılığı olarak iki yarıyıl uzaklaştırma cezası öngörülüyor. Yükseköğretim kurumlarında alkollü içki içmenin bedeli ise bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma cezası olacak.

ÖĞRENCİLER KAMPÜS DIŞINDA İZLENMEYECEK

Eskiden kınama verilirken şimdi ceza kapsamından çıkarılacak olan bir başka fiil ise kumar oynamak ve oynatmak. Daha önceki disiplin yönetmeliğinin aksine başkalarını rahatsız edecek biçimde bağırmak, şarkı söylemek, çalgı çalmak, gürültü etmek, çevreyi temiz tutmamak, toplantı ve törenlerde öğretim elemanlarına ve davetlilere ayrılan yerleri işgal etmek artık disiplin cezası gerektirmeyecek. Önceki yönetmelikte bu fiillere uyarı cezası öngörülüyordu. Yeni yönetmelik öğrencilerin kampüs dışındaki faaliyetleriyle ilgilenmeyecek gibi görünüyor. Kesinleşmiş mahkumiyet kararı yokken ya da öğrenciyle ilişkisi kesin olarak ortaya çıkmamışken kampüs dışındaki faaliyetlerden dolayı öğrencilere disiplin cezası verilmeyecek. Yeni yönetmelikte tez, ödev gibi çalışmalarda intihal yapılması disiplin suçu kabul edilecek. Yönetmelikte bazı bilişim suçları da yer alacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özelleştirme ısrarı kamu zararı doğuracak

SONRAKİ HABER

Tutuklu lise öğrencisine çifte mağduriyet!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...