04 Nisan 2011 10:04

‘Adana’da zeytin gen merkezi katlediliyor’

Adana’da, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Gen Merkezi alanına okul yaptırılmasını protesto etti.Türkiye’nin ikinci büyük zeytin gen bahçesi konumundaki alanda toplanan ÇÜ öğretim üyeleri, öğrenciler ve Ziraat Mühendisleri Odası üyeleri, zeytin bahçesine okul yapıl

‘Adana’da zeytin gen merkezi katlediliyor’
Paylaş

Türkiye’nin ikinci büyük zeytin gen bahçesi konumundaki alanda toplanan ÇÜ öğretim üyeleri, öğrenciler ve Ziraat Mühendisleri Odası üyeleri, zeytin bahçesine okul yapılmasına tepki gösterdi.

GELECEĞİMİZİ KURTARALIM

Aralarında CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayzin Küden’in de bulunduğu protestocu grup, kollarına siyah kurdele bağlayarak ‘Zeytin gen bahçesi yok edilmesin’, ‘Geleceğimizi kurtaralım’ yazılı dövizler taşıdılar. Zeytin ağaçlarının kesilmesini bir katliam olarak gördüklerini söyleyen ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayzin Küden, üniversitenin kuruluşundan üç yıl sonra oluşturulan zeytin gen merkezinin katledildiğini ifade etti.
YÖK’ün Milli Eğitime yazdığı yazıya, bilim adamlarının verdiği olumsuz raporlara rağmen zeytin gen merkezi üzerinde okul yapımından vazgeçmediğini aktaran Küden, “1976 yılında kurulan Türkiye’nin ikinci büyük zeytin gen merkezini yok etmek bir katliamdır” dedi.

Bölgenin zeytin gen merkezi olmadığı yönündeki iddialara tepki gösteren Küden, “Tarımsal Üretimi Geliştirme Genel Müdürlüğünden gelen yazıda da bu zeytin gen merkezinin korunması gerektiği belirtildi. Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü tarafından burasının genetik zeytin gen merkezi olduğu yazılı olarak bildirildi. Yine YÖK Başkanı’nın Milli Eğitim Bakanlığına yazdığı yazıda burasının kesinlikle zeytin gen merkezi olarak korunması gerektiği ifade edildi. Şu an için 79 ağacımızı kaybettik. Umarım diğerlerinin kurtarırız” diye konuştu.

ZMO Adana Şube Başkanı Şahin Yeter ise hukuki süreci başlatacaklarını ifade etti. Öğrenciler de alkışlar ile ‘Bilim yoksa hayat yok, zeytin yok hayat yok’ şeklinde slogan atarak, öğretim üyelerine destek verdi. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’de ön seçim vekillere yaramadı

SONRAKİ HABER

"Suçlu Dink'i vatan haini gösteren gazeteler"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...