28 Aralık 2017 10:33

Cumhuriyet’e KHK’li tehdit telefonu

Cumhuriyet yazarı Aydın Engin gazeteyi arayan kişinin “Başkan kanunu da çıkardı işte. Geleceğiz ve hepinizin canına okuyacağız’ dediğini yazdı.

Paylaş

Cumhuriyet yazarı Aydın Engin yazısında gazeteyi arayan kişinin “Başkan kanunu da çıkardı işte. Geleceğiz ve hepinizin canına okuyacağız’ diye tehdit ettiğini yazdı

Cumhuriyet Yazarı Aydın Engin son çıkan KHK’nin ardından gazetelerine gelen bir tehdit telefonunu köşesine taşıdı. Engin, gazeteyi arayan kişinin “Başkan kanunu da çıkardı işte. Geleceğiz ve hepinizin canına okuyacağız. Artık kanun bizi koruyor...” diyerek kendilerini tehdit ettiğini belirtti, “İçerisi’ daha mı güvenli dersiniz?​” diye sordu. Aydın Engin’in köşesine taşıdığı yazıya ilişkin değerlendirme yapan Yarkdaş, “İşte bu, cezasızlık vaadinin nelere yol açacağının en açık kanıtıdır. Bu tehdit, hukuk devletinin diri diri gömüldüğünün kanıtıdır” ifadesini kullandı. Yarkadaş, KHK’nın derhal iptal edilmesini de istedi.

‘ARTIK KANUN BİZİ KORUYOR’

Hükümet cezasızlık tartışmasına yol açan 696 No’lu KHK’yi savunurken Cumhuriyet gazetesine gelen tehdit telefonunu KHK’nin nelere yol açabileceğini örneği adeta.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Aydın Engin dün “İçerisi’ daha mı güvenli dersiniz?​” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Gazeteye gelen tehdit telefonunu aktaran Engin yazısına, 25 Aralık’ta görülen son duruşmada savunma hakları engellenerek tutukluluklarının devamına karar verilen Cumhuriyet çalışanlarından Emre İper’in, “Kendinize mukayyet olun abiler, biz içeride güvendeyiz...” sözlerini aktararak başladı. 

“Emre’nin yerden göğe haklı olduğunu daha o duruşmanın gecesinde anladık” diye devam eden Engin devamında ise şunları yazdı: Bir herif gazeteye telefon etti: 

- Başkan kanunu da çıkardı işte. Geleceğiz ve hepinizin canına okuyacağız. Artık kanun bizi koruyor...

Adam, telefonu küfür ve tehditleri birkaç kez yineleyip kapattı. Anlaşılan bir kulağı bizim telefonda olan İstanbul Emniyeti kısa sürede o tehdit telefonunun “15 Temmuz Şehitleri Derneği” üyesi bir “Başkan yiğidi”nden geldiğini saptamış. Koca otobüs dolusu çevik kuvvet polisi ve bir “TOMA” yollayıp Cumhuriyet gazetesini kuşattı, olası bir saldırıya karşı “bizi korumaya aldı.”

‘ACEP BİR YOLUNU BULUP İÇERİ Mİ GİRSEK?​’

Tehdit eden kişinin bahsettiği kanunun ise son çıkan ve tartışmalara yol açan KHK olduğunu belirten Engin yazısını, “ Herif, Başkanından icazet almış, işleyeceği her türlü cinayet için fetvayı KHK’de bulmuş. Artık kim tutar onu!.. Palaysa pala, bıçaksa bıçak, tabancaysa tabanca, Kalaşnikof ise Kalaşnikof. Ardından polis yakalasa, savcı sorgulasa ifade hazır: 

- Yeni darbe teşebbüsüne girişeceklerini öğrendik. Onlar harekete geçmeden biz geçtik. Hayırlısıyla hallettik. Devletimizi, hükümetimizi, partimizi ve bilhassa Reisimizi olası bir darbeden koruduk. 

Oldu bitti... Sözün kısası: bizim Emre İper’in duruşma çıkışındaki cümlesi çırılçıplak bir gerçeği yansıtıyor: 

- Kendinize mukayyet olun abiler, biz içeride güvendeyiz... 

Acep bir yolunu bulup içeri mi girsek?..” ifadeleri ile noktaladı. 

‘KHK SALDIRGANLARA CESARET VERİYOR’

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Aydın Engin’in yazısından sonra açıklama yaptı. 
Son çıkarılan KHK’yi eleştiren Yarkadaş, “KHK, durumdan vazife çıkaran, çıkaracak olanlarla, önümüzdeki süreçte vazife verilecekleri cesaretlendiriyor” dedi. Aydın Engin’in köşesine taşıdığı yazıya işaret eden Yarkadaş, “Gazeteyi arayan bir kişi ‘Başkan kanunu da çıkardı, gelip canınıza okuyacağız’ diyor. İşte bu, cezasızlık vaadinin nelere yol açacağının en açık kanıtıdır. Bu tehdit, hukuk devletinin diri diri gömüldüğünün kanıtıdır” ifadesini kullandı. Yarkadaş, KHK’nın derhal iptal edilmesini de istedi.

‘EMRE İPER YENİ YILA EVİNDE GİRSİN’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 11 bin 480 kişinin isimleri listede olmasına rağmen, Bylock kullanmadığını belirlediğini aktaran Yarkadaş, “Başsavcılık FETÖ’nün “Mor Beyin” adlı bir yazılımla Bylock yüklü olmayan binlerce telefonun, Bylock kullanıcısıymış gibi gösterildiğini tespit etti. Bu listede Cumhuriyet çalışanı Emre İper’in olduğu da ortaya çıktı. Emre İper, 267 gündür tutuklu olmasına rağmen Bylock kullanmadığını anlatamadı. Aralarında İper’in de olduğu 11 bin 480 kişi derhal özgürlüğüne ve gasp edilen haklarına kavuşmalıdır. Emre İper’le birlikte aynı mağduriyeti yaşayan binlerce kişi yeni yıla evlerinde aileleriyle girmelidir” dedi. İper’in Bylock kullanmadığının ortaya çıkmasının Cumhuriyet davasının bir ayağını daha çökerttiğini belirten Yarkadaş, “Akın Atalay, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve diğer tutuklu gazeteciler de içi boş dosyalar yüzünden tutuldukları cezaevlerinden salıverilmelidir” diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

JMO: İzmir’in deprem güvenliği için kaygılıyız

SONRAKİ HABER

Söke Sazlıköylülerden kağıt fabrikası planına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...