09 Ağustos 2012 12:24

Linyit’te kırmızı alarm

Güney Ege Linyit İşletmesi (GELİ) Müessese Müdürlüğünde, sendika ‘kırmızı alarm’ verdi. ‘Alarm’ın sebebi, işletmede çalışan sayısı ve üretimin giderek azaltılması...Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi Şube Başkanı Süleyman Girgin yaptığı açıklamada, emekli olan işçilerin

Linyit’te kırmızı alarm
Paylaş

Güney Ege Linyit İşletmesi (GELİ) Müessese Müdürlüğünde, sendika ‘kırmızı alarm’ verdi. ‘Alarm’ın sebebi, işletmede çalışan sayısı ve üretimin giderek azaltılması...
Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi Şube Başkanı Süleyman Girgin yaptığı açıklamada, emekli olan işçilerin yerine işçi alınmadığını, alınan işçilerin de taşeronda çalıştırıldığını söyledi.
Çalışma sisteminin 3 vardiyadan 2 vardiyaya düştüğünü belirten Girgin, “Kısaca kadrolu işçiden gayri her şeyde kesenin ağzı açılıyor. Kadrolu işçi alımına gelince sınırlama getiriliyor.” diye konuştu. 25 yıldır emekli olan personele karşılık çok düşük sayıda yeni kadrolu işçi alındığını belirten Girgin, “Sadece temmuz ayında 70 işçi arkadaşımız GELİ’den emekli olmuştur. Bu neredeyse bir müessesenin kapanması demektir.” diye konuştu.
Girgin ayrıca şunları ifade etti: “Çare her yıl yayınlanan bakanlar kurulu karalarının değiştirilerek emekli olan personel kadar işçi alınır ibaresinin konmasıdır. Bunu yapacak olan siyasi idaredir.” (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fındık fiyatını düşürme hamlesi

SONRAKİ HABER

Özelleştirme ısrarı kamu zararı doğuracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...