10 Ağustos 2012 04:30

Fındık fiyatını düşürme hamlesi

Ordu’da fındık üreticilerinin gündemi fındık fiyatları. Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy-Sen) Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, Fındık İhracatçılar Birliği Başkanı Hasan Basri Durak’ın “7TL’lik rakamlar dünyanın şu anda kabul ettiği rakamlar değil” açıklamasına tepki göster

Fındık fiyatını düşürme hamlesi
Paylaş

Ordu’da fındık üreticilerinin gündemi fındık fiyatları. Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy-Sen) Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, Fındık İhracatçılar Birliği Başkanı Hasan Basri Durak’ın “7TL’lik rakamlar dünyanın şu anda kabul ettiği rakamlar değil” açıklamasına tepki gösterdi.

İhracatçıların fındık fiyatlarını düşürmeye çalıştığını belirten Sağra, “Dünya 7 TL’yi kabul etmezmiş! Kim bu dünya dediği? Fındık alıcıları değil mi? Onlar da kendileri gibi fındığı ne kadar ucuza alırlarsa o kadar fazla kazanırlar. Neden 7 TL’yi kabul etsinler ki? Vicdanı olan bir insan önce fındığın maliyetine bakar. Ondan sonra da fiyat belirlemesi tartışılır. Peşinen 7 TL’nin önünü kesme girişimi var. Kaç lira olacak fındık fiyatı? Sezon 3.80 TL ile kapandı. Yeni sezonu 4 TL’dan açmayı planlıyorlar.” diye konuştu. Hükümet ile ihracatçının el ele verdiğini söyleyen Sağra, şunları ifade etti: “Üreticinin emeği ve ürünü üzerinden geçiniyorlar. Hükümet yetkilisi güzel sözlerle üreticiyi oyalarken, ihracatçı niyetini açıklıyor. Milli ürün olarak görülen fındık üzerinden bu kadar üretici aleyhine planlama olmaz. Bu niyetler yarın pahalıya patlar.” (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aynı HES’te 4. ‘kaza’

SONRAKİ HABER

Linyit’te kırmızı alarm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...