28 Aralık 2017 04:31

Lazkiye'de cihatçılardan tanklı saldırı

Suriye'de cihatçılarla ordu güçleri arasındaki çatışmalar yeniden yükselirken cihatçıların daha gelişmiş silahlar kullanmaya başlaması dikkat çekiyor.

Paylaş

Suriye'nin Türkiye'yle sınır oluşturan Lazkiye vilayetinin kuzey kırsalında cihatçı gruplar saldırı başlattı.

Çarşamba günü Özgür Suriye Ordusu bünyesindeki 2. Sahil Tümeni'nin Türkmen Dağları üzerinde başlattığı operasyona dair yayımlanan videoda cihatçıların her zamanki havan topu ve hafif tüfeklerin dışında tank ve topçu gibi ağır silahlar kullandığı görüldü. Sahil Tümeni bünyesinde nadir de olsa daha önce de tanklı saldırılar gerçekleştirilmişti.

Saldırının sonuçlarına dair bilgi edinilemedi.

SALDIRININ ZAMANLAMASI

Saldırının, Hama, İdlib ve Halep'te Suriye ordusu ile cihatçılar arasındaki çatışmaların yükseldiği bir dönemde başlaması dikkat çekiyor. Hafta içerisinde Hama'nın kuzeyinde el Kaide bağlantılı Tahrir Şam Heyeti, güdümlü füzeleri kullanarak bir Suriye ordusu uçağını düşürmüştü. Cihatçıların bu yüksek teknoloji füzeleri nasıl elde ettiği merak konusu.

"Olağan şüpheli"lerden biri olarak akla gelen İsrail, ülkenin güneyinde farklı cihatçı gruplarla dirsek temasında. Suriye ordusu ise dün İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri yakınlarında Mugar el Mir kasabasını Tahrir Şam Heyeti'nden aldı. Bölgede yalnızca Beyt Cin'e sıkışan cihatçıların İdlib'e tahliye edilmesi bekleniyor.

ERDOĞAN, ESAD'A 'TERÖRİST' DEDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Tunus'ta yaptığı konuşmada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a "Terörist" demiş ve "Onunla yürümek mümkün değil" ifadesini kullanmıştı. Erdoğan'ın Esad'a karşı tonunu yeniden sertleştirmesi akla "Suriye politikasında yeniden değişikliğe mi gidiliyor" sorusunu getirdi.

Esad'ın en önemli müttefiklerinden, aynı zamanda Türkiye ve İran'la birlikte Astana görüşmelerinin yürütücüsü olan Rusya ise el Kaide bağlantılı Tahrir Şam Heyeti'ni kast ederek "Nusra Cephesi'ne destek veren uluslararası güçleri biliyoruz" demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'den Kudüs'te 'Donald Trump istasyonu' planı

SONRAKİ HABER

Murat Sabuncu: 2018 demokrasi ve barış yılı olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...