27 Aralık 2017 20:36

KESK Samsun Şubeler Platformu: KHK'leri iptal edin

695 ve 696 sayılı KHK'lere dair basın açıklaması düzenleyen KESK Samsun Şubeler Platformu, OHAL'in kalkması ve KHK'lerin iptal edilmesi çağrısı yaptı.

Paylaş

KESK Samsun Şubeler Platformu, Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla Pazar günü yayınlanan 695 ve 696 sayılı KHK'leri protesto etti. Açıklamaya siyasi partiler ve kitle örgütleri de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Erdem Avcı, AKP hükümetinin 15 temmuz darbe girişimini bahane ederek çıkardığı KHK'lerle muhalefeti sindirmeye ve tek adam rejimini inşa etmeyi hedeflediğini söyledi.

İktidarın bu kapsamda, hak arayan bütün muhalif kesimleri cezalandırarak mağdur ettiğini ve yeni KHK'lerle de çok sayıda KESK üyesinin işten atıldığını belirten Avı, kadro düzenlemesini parlamentodan ve her tür denetimden kaçırarak yapıldığını aktardı.

Yeni KHK'lerle muhaliflerin eylem ve etkinliklerine karşı, iktidarın yandaşlarını silahlandırma ve iç savaş provası yapmak istediğini söylen Avcı, "Bizler KESK olarak OHAL kalkana KHK'ler iptal edilene kadar mağdur edilen tüm arkadaşlarımız haklarına kavuşana kadar mücadele edeceğiz" dedi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış Akademisyeni Sharo Garip Almanya'ya döndü

SONRAKİ HABER

Türkiye'de evrim neydi, ne oldu?-1

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa