27 Aralık 2017 18:17

KESK Manisa: OHAL olmadan ülkeyi yönetemiyorlar

KESK Manisa Şubeleri yaptığı açıklamada, 'Emek, demokrasi ve barış mücadelesinde tek ses, tek yürek olmaya çağırıyoruz' dedi.

Paylaş

KESK Manisa Şubeleri OHAL'e karşı Manolya Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. "OHAL KHK rejimine hayır. Demokrasi istiyoruz" yazılı pankart açılan açıklamaya Manisa Emek ve Demokrasi Güçleride Destek verdi. 

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, pazar günü yayınlanan iki KHK ile siyasi iktidarın OHAL olmadan ükeyi yönetemeyecek hele gerldiğinin göstergesi olduğunu belirtti. "17 aydır süren OHAL düzeninde yasama işlevsizleştirilmiş, yürütme tek adamda toplanmış, yargı tamamen siyasi iktidarın önceliklerine ve gündemine uygun kararlar alır hale getirilmiştir" diyen Demirel, 695 sayılı KHK ile toplam 2 bin 756 kamu çalışanının daha ihraç edildiğini söyledi. 

Demirel, "Türkiye Yoksulluk, Yasaklar, Yolsuzluk ile birlikte anılan bir ülkeye dönüştürülmüştür. AKP-Saray rejimi artık OHAL dışında bir seçenekten yoksundur; OHAL tam da bu nedenle süreklileştirilmek istenmektedir. Baskı ve zora dayalı bir sistemi ilelebet ayakta tutamayacaklarını bilmesine rağmen içine sürüklendiği yönetememe krizinden çıkamamakta, korktukça daha fazla saldırganlaşmaktadır" dedi. Emek, demokrasi ve laikliğin kazanacağını söyleyen Demirel, "Haksız-hukuksuz bir şekilde ihraç edilen, açığa alınan kamu emekçileri olmak üzere emekten, demokrasiden, barıştan, insanca bir yaşamdan yana olana herkesi OHAL/KHK rejimi ile örülen açık faşizme karşı emek, demokrasi ve barış mücadelesinde tek ses, tek yürek olmaya çağırıyoruz" diye konuştu. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Alpay: 74 yaşındayım ve 17 aydır hapisteyim

SONRAKİ HABER

İzmir emek ve demokrasi güçleri: Demokrasi kazanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...