27 Aralık 2017 11:46

Durugöl’deki ‘Özel proje alanları’ bilgilendirme toplantısı

Ordu Çevre Derneği, Durugöl’de yapılması planlanan ‘Özel Proje Alanı’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Paylaş

Ordu Çevre Derneği, Durugöl’de ‘Özel Proje Alanı’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Durugöl sakinleri, kitle örgütü temsilcileri ve dernek üyelerinin katıldığı toplantıda projenin mahallede nasıl bir değişiklik yapacağı anlatıldı. 

Projeyi anlatan mimar Duygu Canik Karasu, projede 1000’in üzerinde dairenin yapılmasının öngörüldüğünü belirterek: “Binalarda yükseklik sınırı yok. Ordu halkını denizden koparan sur gibi binaların yapılmasına olanak sağlanıyor. Eski arsa sahipleri ve şu an orada evleri olanların hakları gasp edilmiştir. Arttırılan insan yoğunluğuna ve çevresel faktörlere uygun olmayan bu yapılaşmada en büyük sorun, hepimizin ortak doğal yaşam alanlarının, yani yeşil alanların imara açılarak yapılaşmaya izin verilmesidir. Mavinin ve yeşilin kardeş olduğu Ordu’da yakın gelecekte beton yığınlarından, şehrimizin kimliğine uymayan binalardan başka bir şey göremeyeceğiz” dedi.

Bu kadar yoğun yapılaşmanın olacağı bir yer için 10 metre eninde yol düşünüldüğünü vurgulayan Karasu şunları söyledi: “Ortalama her daire için iki araba hesap edilirse oluşacak trafik bile başlı başına bir sorun. Yapılmakta olan stadyum ve yapılması planlanan AVM’yi de düşünürsek gürültüsü, trafiği, elektriği, suyu ve kanalizasyonuyla bu mahalle bu kadar yükü kaldıramaz.”

Toplantıya katılan mahalle sakinleri, projenin içeriğinden haberdar olmadıklarını, herkese bu bilgileri aktaracaklarını söylediler. Ayrıca başka yerlerde yeşil alan ve dinlenme yerleri için yapay göller yapılırken Ordu’nun doğal gölünün yok edilmesinin anlamsızlığını dile getirdiler.

Kent Konseyinin, Şehir Plancıları Odası Temsilciliğinin, Mimarlar Odasının projeyle ilgili görüşlerini duymak istediklerini belirten katılımcılar Ordu Çevre Derneği’nin çağrısı ile en kısa zamanda bir basın açıklaması yapacaklarını ifade ettiler. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kaş-Kalkan otoyolu davasında bilirkişi keşfi yapılacak

SONRAKİ HABER

Mehmet Ağar, Galatasaray'da listeye giremiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa