27 Aralık 2017 11:21

Eğitim Sen, Hizmet Vakfı protokolü için Danıştay'a dava açtı

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Hizmet Vakfı arasında imzalanan protokolü hakkında Danıştay'a dava açtı.

Paylaş

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Hizmet Vakfı arasında imzalanan protokolü hakkında Danıştay'a dava açtı. 2014 yılında imzalanan ve geçtiğimiz temmuz ayında 3 yıl daha uzatılan protokol ile Hizmet Vakfı’na ders saatleri içerisinde ve dışarısında seminer verme, gezi düzenleme imkanları tanınıyor.

Eğitim Sen, Hizmet Vakfı’nın Değerler Eğitimi adı altında okullarda seminer vermesini sağlayan protokol hakkında Danıştay'a dava açtı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Hizmet Vakfı arasında 15.7.2014 tarihinde 3 yıllığına imzalanan ve 15.7.2017 tarihinde de üç yıl daha uzatılan protokolün kapsamı da genişletilmişti. Geçmişte ders saatleri dışında gerçekleştirilen seminerler, geçtiğimiz Temmuz ayındaki düzenlemeyle ders saatleri içerisinde de verilebilir hale getirilmişti. Yine aynı kapsamda, Hizmet Vakfı’na gezi ve seminerler yapma olanağı tanınmıştı.

ÇOCUKLAR TACİZCİ KİŞİ VE KURUMLARA TESLİM EDİLİYOR

Eğitim Sen dava açmadan önce Danıştay önünde yaptığı basın açıklamasında imzalanan protokolün hukuka ve MEB’in öğretim programı mevzuatına aykırı olduğunu dile getirdi. Eğitim Sen Genel Başkanı Ferat Aytekin Aydoğan,çeşitli dini cemaat ve vakıflarla yapılan protokoller aracılığıyla çocukların, adı tecavüz ve tacizle anılan kişi ve kurumların eline teslim edilmek istendiği dile getirdi. Bu kurumlar tarafından yapılan etkinliklere öğrencilerin katılımının fiilen zorunlu tutulduğuna dikkat çeken Aydoğan, bu etkinliklere katılmak istemeyen öğrencilerin ders saatleri içerisinde nereye gideceği ve öğrencinin güvenliğinin nasıl sağlanacağı konularının da belirsizlik taşıdığı ifade etti. Aydoğan, öğrencilerin ihtiyacının dini cemaatlerin eline teslim edilmek değil, kendi yeteneklerini ve potansiyellerini keşfedebilecekleri ve dünyaya farklı pencerelerden bakabilecekleri bir eğitim sistemi olduğunu vurgulandı. Eğitim Sen’in, bu ve benzeri protokolleri yargıya taşımaktan ve toplumu bu konuda bilgilendirmekten tereddüt etmeyeceğini belirten Aydoğan, “Ancak unutulmamalıdır ki; asıl sorumluluk velilerimize düşmektedir. Velilerimize çağrımız, çocuklarını kim olduğunu, ne olduğunu bilinmedikleri kişilerin eline teslim etmemeleri, onların geleceğine, emeğine ve eğitim hakkına sahip çıkmalarıdır” dedi. (Ankara/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Şeker Kurumu’nun kapatılması işçiyi yok sayıyor

SONRAKİ HABER

Şişli'deki yılbaşı kutlamaları da iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa