09 Ağustos 2012 11:34

‘Kara Perşembe’de 131. hafta

Urfa, Van, Diyarbakır, Batman ve Mardin’de yapılan “Kara Perşembe” eylemlerinde, bir kez daha Kürt siyasetçilerin serbest bırakılması istendi. Kürt sorununun halkın oylarıyla seçilenleri tutuklamakla ve çatışmalarla çözülemeyeceği belirtilen açıklamalarda, bölgedeki askeri operasyonların durdurulması ist

‘Kara Perşembe’de 131. hafta
Paylaş

ÇÖZÜM İÇİN BARIŞ, BARIŞ İÇİN DİYALOG

‘KCK’ adı altında sürdürülen operasyonlar kapsamında tutuklanan belediye başkanlarının serbest bırakılması talebiyle 131 haftadır gerçekleşen ‘Kara Perşembe’ eylemleri için belediye çalışanları ve halk dün de sokaktaydı. Urfa’nın Viranşehir ilçesinde belediye binası önünde gerçekleşen eylemdekonuşan KESK Genel Meclis Üyesi Şeyhmus Çakırtaş, “Bizler sorunların diyalog ve müzakere ile çözülmesini istiyoruz. Çözüm için barış, barış için diyalog şarttır” dedi.
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde gerçekleşen Kara Perşembe eyleminde konuşan Genel-İş Kızıltepe İşyeri Temsilcisi Şakir Şahin ise bu ülkede Kürt olmanın ve haklarını talep etmenin tutuklanma gerekçesi olduğunu belirterek, “Kürt düşmanlığını bırakın yıllarca beraber yaşadığımız halklar arasına ırkçılığı koymayın” dedi. Mardin’in Derik ilçesinde gerçekleşen eylemde halka seslenen Derik Belediye Başkanvekili Doğan Özbahçeci, artan çatışmalı ortamın sorumlusunun, gözünü, kulağını ve gönlünü barışa ve demokrasiye kapatan hükümet olduğunu dile getirdi. Batman’daki eylemde konuşan KURDÎ-DER Batman Yöneticisi Zübeyir Çelik de, Selim Sadak’ın görevinden alınmasını hatırlatarak, “Söz konusu Kürtler olunca hukuk, düşman hukuku oluyor” dedi. Diyarbakır ve Van’da gerçekleşen eylemlerde de tutuklu siyasetçilerin derhal serbest bırakılması istendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sadak için 3 dilde; irademe dokunma

SONRAKİ HABER

Suriye Kürtlerine destek sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...