27 Aralık 2017 04:59

İlahiyat mezunlarına din ve ahlak öğretmenliği yolu açıldı

MEB ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanmasının önünde herhangi bir engel kalmadığını bildirdi.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) İlahiyat Fakültesi mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanmasının önünde herhangi bir engel kalmadığını bildirdi.

MEB’in resmi internet adresinde, İlahiyat Fakültesi mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanabilmesine ilişkin açıklama yer aldı. Açıklama şöyle:

“Bakanlığımız aleyhine açılan davada verilen yürütmenin durdurulması kararına karşın Bakanlığımız karara itiraz etmiş olup bir üst mahkeme olan Danıştay İdari Davalar Kurulu 9 Ekim 2017 tarih ve 2017/907 sayılı kararında itirazın reddine karar vermiştir.

Davanın esastan görülmesi sırasında Danıştay 12. Dairesinin 30 Ekim 2017 tarihli kararıyla dava hakkında karar verilmesine yer olmadığı kararı verilmiştir.

Bakanlığımız Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı karar gerekçesi doğrultusunda gerekli düzenlemeyi yapacaktır. Böylece İlahiyat Fakültesi mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanmasının önünde herhangi bir engel kalmamıştır.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

SDG, Deyrezzor'da IŞİD'e karşı ilerliyor

SONRAKİ HABER

MHP’de KHK çatlağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa