27 Aralık 2017 04:52
Son Güncellenme Tarihi: 30 Aralık 2017 09:35

SDG, Deyrezzor'da IŞİD'e karşı ilerliyor

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Deyrezzor'un doğusunda IŞİD'e karşı çok sayıda kritik kasaba, köy ve petrol sahasını ele geçirdi.

Paylaş

Suriye Demokratik Güçleri'nin, Deyrezzor kırsalında IŞİD'e karşı operasyonları devam ediyor.

Bölgedeki en kalabalık aşiret olan Şeytatlara ait topraklarda sürdürülen harekatta Salı günü 2 kasaba(Ebu Hardub ve Hasiyat Edib) ve kritik öneme sahip bir petrol sahasının (Marad) kontrol altına alındığı duyuruldu. Çarşamba günü stratejik Süneyde kasabası ele geçirildi. Cuma günü ise el Bahra, el Kahavi, el Kuşkiye ve el Cebel adlı yerleşim birimleri kontrol altına alındı. SDG, bu ilerlemeyle birlikte Suriye ordusunun hakimiyetindeki sınır kenti Elbukemal'e de yaklaşmış oldu.

Deyrezzor'daki varlığı kent merkezinin doğusu ve batısındaki kırsal bölge ile Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki bir dizi kasabaya indirgenen IŞİD'in bölgeden tamamen çıkarılması için yapılan operasyonlara ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon destek veriyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda bin ila 3 bin arası IŞİD'linin olduğu iddia ediliyor.

Suriye Demokratik Güçleri'nin en önemli bileşeni YPG ve YPJ.

Eylül 2017'de Suriye ordusu, Deyrezzor kent merkezindeki 28 aylık kuşatmayı kırdı. Aynı dönemde SDG de Fırat Nehri'nin kuzeydoğusundan başlattığı operasyonlarla IŞİD'e karşı saldırıya geçti. Gelinen aşamada, Deyrezzor'un kent merkezi dahil en kritik şehirler, kasabalar ve sınır kapıları Suriye ordusu ile SDG'nin hakimiyetine geçmiş durumda. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Savcı, Semih Özakça'nın beraatına itiraz etti

SONRAKİ HABER

İlahiyat mezunlarına din ve ahlak öğretmenliği yolu açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...