26 Aralık 2017 22:00

KESK Aydın Şubeler Platformu: KHK'ler geri çekilsin

695 ve 696 sayılı KHK'lere ilişkin basın toplantısı düzenleyen KESK Aydın Şubeler Platformu: Bu KHK'ler siyasal iktidarın yaşadığı korkunun ürünüdür

Paylaş

KESK Aydın Şubeler Platformu, 695 ve 696 sayılı KHK'leri protesto etti. Eğitim Sen Aydın Şube binasında yapılan basın toplantısında konuşan platform dönem sözcüsü SES Aydın Şube Eş Başkanı Öznur Özağaç, 17 aydır süren OHAL altında yasamanın işlevsizleştirildiğini, yürütmenin tek adamda toplandığını, yargının tamamen siyasi iktidarın önceliklerine ve gündemine uygun kararlar alır hale getirildiğini belirtti.

“Türkiye yoksulluk, yasaklar, yolsuzluk ile birlikte anılan bir ülkeye dönüştürülmüştür” diyen Özağaç, “AKP-Saray rejimi artık OHAL dışında bir seçenekten yoksundur; OHAL tam da bu nedenle süreklileştirilmek istenmektedir. Baskı ve zora dayalı bir sistemi ilelebet ayakta tutamayacaklarını bilmesine rağmen içine sürüklendiği yönetememe krizinden çıkamamakta, korktukça daha fazla saldırganlaşmaktadır. İşte pazar gecesi çıkarılan 2 KHK, OHAL olmadan ülkeyi yönetemeyecek hale gelen siyasal iktidarın yaşadığı bu korkunun üründür” dedi.

Yayınlanan son KHK’lerle sadece ihraçların yaşanmadığına dikkat çeken Özağaç “Tek tip elbise zorunluluğundan, '15 Temmuz darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğinde eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden' sivillere hukuki, idari, mali ve cezai muafiyet getirilmesine, Danıştay ve Yargıtay üyelerinin sayısının artırılmasından, Milli Savunma Bakanlığına açıktan memur atamasına, Savunma Sanayi Müsteşarlığının Cumhurbaşkanına bağlanıp burada sınavsız personel istihdam edilmesinden Şeker Kurumu’nun kapatılmasına kadar onlarca hukuksuz düzenlemeye daha imza atılmıştır” dedi.

Taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin eşitlik ilkesine aykırı olduğunun altını çizen Özağaç "Düzenleme yasa ile değil, KHK ile yapıldığı için mağdur olan taşeron işçilerinin yargıya, Anayasa Mahkemesine başvurmasının yolu da kapatılmıştır. Ülkeyi ‘Taşeron Cumhuriyetine’ çevirenlerin ‘kamu taşeron işçisine şartsız, ayrımsız kadro müjdesi’ yine boş çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Özağaç, “Bizler çocuk, kadın ve emek düşmanı AKP-Saray rejiminin KHK’lerle hayatlarımızı cehenneme çevirmesine seyirci kalmayacağız. Haksız-hukuksuz bir şekilde ihraç edilen, açığa alınan kamu emekçileri başta olmak üzere emekten, demokrasiden, barıştan, insanca bir yaşamdan yana olana herkesi OHAL/KHK rejimi ile örülen açık faşizme karşı emek, demokrasi ve barış mücadelesinde tek ses, tek yürek olmaya çağırıyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir, birkaç gün önce yaptıkları basın açıklamasıyla Aydın’da son günlerde öğrencilere yönelik saldırılara dikkat çektiklerini, ‘Aydın’da 15-16 yaşında çocuklardan çeteler oluşturulmaya çalışıldığı görülüyor’ dediklerini hatırlatarak “Yerel yönetimlerin, Belediyelerin, Valiliğin, Emniyetin bu olaya el atması gerekiyor demiştik. Tehlikelere dikkat çekmiştik. Görülüyor ki,Hükümet bu KHK'lerle benzer olayların gerçekleşmesi hususunda bu kesimleri daha da cesaretlendirmektedir. Bundan sonra gerçekleşmesi muhtemel bu tür olayların sorumlusu hükümet olacaktır. Yaşam hakkımızı tümüyle ortadan kaldıran bu KHK'ler geri çekilmelidir. Herkesin bir an önce Türkiye'nin normalleşmesi yönünde bir irade ortaya koyması gerekiyor. OHAL değil demokrasi diyoruz” dedi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cadde ortasına bırakılan çanta paniğe neden oldu

SONRAKİ HABER

Ergün Atalay'dan taşerona kadro ve asgari ücret açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...