26 Aralık 2017 14:40
Son Güncellenme Tarihi: 26 Aralık 2017 17:44

Karaköy'de patlama sonucu yangın

Karaköy'de bir binada yangın çıktı. Yangının ilk olarak doğalgazdan kaynaklandığı ileri sürülmüştü. İBB nedenin doğalgaz olmadığını açıkladı.

Paylaş

Karaköy'de bir binada patlama meydana gelmiş ve yangın çıkmıştı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı. Yangının doğalgaz patlaması sonucu olduğu ileri sürülmüştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada patlamanın doğalgazdan kaynaklı olmadığı, nedeninin araştırıldığı ifade edildi. İGDAŞ'ın yaptığı açıklamada da yangında doğalgazla ilgili olmadığı ifade edildi. 

Karaköy Bankalar Caddesi'nde 7 katlı Seven Han'ın 5'inci katında saat 17.30 sıralarında yangın çıktı. Yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

İŞYERİ SAHİBİ HASTANEYE KALDIRILDI

Öte yandan, yangının çıktığı işyerinin LED ışık pilleri imalathanesi olduğu, adı bilinmeyen işyeri sahibinin kimsenin olmadığı sırada kapıyı açıp içeri girdiği, ardından bir anda patlama olduğu ve patlamanın ardından yangın çıktığı öğrenildi. İşyeri sahibinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı da öğrenildi.

Yangının doğalgazdan kaynaklandığı iddia edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) açıklama yapıldı. Açıklamada, patlamanın doğalgaz kaynaklı olmadığının tespit edildiği belirtildi. 

Patlamaya ilişkin İBB'den yapılan açıklama şöyle:

Bugün akşam saatlerinde Beyoğlu, Bereketzade Mahallesi, Okçu Musa Caddesi 28 numarada bulunan binanın 5. katında meydana gelen patlamanın, doğalgaz kaynaklı olmadığı tespit edilmiştir. Söz konusu patlamanın olduğu işyerinde doğalgaz tesisatı ve kullanımı yoktur. Patlama nedeni araştırılıyor.

İGDAŞ: BEYOĞLU İLÇESİNDE MEYDANA GELEN PATLAMANIN DOĞALGAZLA İLGİSİ YOK

İGDAŞ'tan yapılan açıklamada da, "Bugün akşam saatlerinde Beyoğlu, Bereketzade Mahallesi, Okçu Musa Caddesi 28 numarada bulunan binanın 5. katında meydana gelen patlamanın,  doğalgaz kaynaklı olmadığı tespit edilmiştir. Söz konusu patlamanın olduğu işyerinde doğalgaz tesisatı ve kullanımı yoktur. Bununla birlikte, İGDAŞ Doğalgaz Acil Ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, patlamanın olduğu işyeri, bina ve çevresinde yapılan ölçümlerde herhangi bir doğalgaz kaçağına rastlanmamıştır. Olayın kesin nedeni, yapılacak adli soruşturma sonucunda netlik kazanacaktır. "denildi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Özel’den Erdoğan’a ‘Sevakin Adası’ tepkisi

SONRAKİ HABER

AKP'li Başkan: Hilafet gelmiştir arkadaş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...