26 Aralık 2017 11:36

Keskin: Hiçbirimizin can güvenliği yok

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin çıkarılan son KHK'lere ilişkin, 'Hiçbirimizin can güvenliği yok' dedi.

Paylaş

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, son KHK'leri değerlendirdi, "Böylesi bir durumda hepimiz tehlikedeyiz. Hiçbirimizin can güvenliği yok" dedi.
Hükümet tarafından OHAL kapsamında bu güne kadar çıkarılan KHK'lerin doğurduğu mağduriyetler ile yol açtığı toplumsal kaygı ve korkular, yürürlüğe sokulan son iki KHK ile daha da artı. Özellikle 696 sayılı KHK'deki 121'inci Madde ile "resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına ve resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın darbe teşebbüsü ve terör eylemlerini bastıran kişilerin" cezai sorumluluktan kurtulmaları, "iç savaş" tehlikesine dair kaygıları besledi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Avukat Eren Keskin, yapılan bu son düzenlemeleri değerlendirdi.

‘ŞİDDET BİR GÜN HERKESİ VURACAK’

Ülkü Ocakları, Alperen Ocakları, Halk Özel Harekat (HÖH) gibi örgütlenmeler ile Sedat Peker gibi örgüt liderlerinin, bu değişiklikle özgürce saldırma haklarını kendilerinde göreceklerini söyleyen Keskin, böylesi bir durumda ise herkesin tehlikede olduğunu ifade etti. Keskin, "Hiçbirimizin can güvenliği yok. Gerçekten 'imdat' demek istiyorum. Dünyada uluslararası sözleşmeyi hazırlayanlara imdat çağrısı yapmak gerekir. Çünkü hiçbirimizin can güvenliği yok bu coğrafyada" diye belirtti. Bu gidişatın çok tehlikeli olduğunu belirten Keskin, şunları söyledi: "Bizim silahımız yok. Ama bizim karşımızda silahlı bir takım güçler olacak. Ve cezadan muaf olduklarını bilerek bizlere karşı saldırma hakkına sahip olacaklar. Bu durumu çok tehlikeli görüyorum. Hiçbir zaman şiddetin bu kadar meşrulaştırıldığı süreç yaşamadık. Bu şiddet bir gün herkesi vuracak. Benim en büyük korkum bu." (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Yılmaz açıkladı: 660 bin mülteci eğitim alıyor

SONRAKİ HABER

2017’de Suriye'de neler oldu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...