Yüksel Caddesi'nde 'kalkanları yere vurma' uygulaması

Yüksel Caddesi'nde 413 gündür devam eden 'işimizi geri istiyoruz' eyleminde polis kalkanlarını yere vurarak etraftakileri korkutmaya çalıştı.

26 Aralık 2017 10:40
Son Güncellenme Tarihi: 26 Aralık 2017 17:13
Paylaş

Ankara’da Yüksel Caddesi'nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 413 gününü geride bırakırken, Ankara polisi "Kalkanları yere vurma” uygulamasını gerçekleştirdi. 

Eğitimci Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın KHK ile ihraç edildikleri işlerine dönmek için başlattıkları açlık grevi eylemi 193’üncü gününde devam ederken, her iki eğitimcinin destekçileri tarafından sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 413’üncü gününü geride bıraktı.
 
Destekçiler, her gün olduğu gibi bugün de Yüksel Caddesi’nde bulunan aynı zamanda etrafı demir bariyerler ile çevrili olan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Akşam saatlerindeki eylem için Yüksel Caddesi girişini kalkanları ve gözaltı aracı ile kapatan polis, eylem yapanların anıta geçmesine izin vermedi. Eylem yapanlar bunun üzerine Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği yerde pankart açarak slogan atmaya başladı.

7 GÖZALTI

Yüksel Caddesi polis kalkanı

Polis pankart açılması ile saldırıya başladı, toplam 7 kişi gözaltına alındı. Çevredeki yurttaşların tepki göstermesi üzerine polis "Kalkanları yere vurma” uygulamasını gerçekleştirdi. Bu uygulama eylem yapanların gülmesine neden oldu. (Ankara/MA)


ÖĞLEN DE POLİS SALDIRISI

Yüksel Caddesi'nde öğlen saatlerinde gerçekleşen "işimizi geri istiyoruz" eylemine saldıran polisler de 3 kişiyi darbederek gözaltına aldı. Saldırı sonrası sokağa bir süre yaya trafiğine kapatan çevik kuvvet polisleri, amirlerinin komutlarıyla kalkanlarını yere vurarak halkı korkutmaya çalıştı. 

Anıt önünde basın açıklaması yapmak isteyen emekçiler, Konur Sokak'ta toplanırken, Yüksel Caddesi girişini kalkanları ve gözaltı aracı ile kapatan polis, ememkçilerin geçişine izin vermedi. Yayaların geçişine de kapanan sokakta, polis kalkanları önünde basın açıklaması yapmak isteyen emekçiler , "Açlık grevinin 193. gününde Nuriye Semih işe geri alınsın" yazılı pankart açarak, Gülmen ve Özakça lehine sloganlar attı.

Pankart açıldığı anda saldıran polisler, pankartı yırttı. 
 
Emekçilerin etrafını kalkanları ile kapatan polisler, 3 kişiyi darbederek gözaltına aldı. Yaşlı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmayan Perihan Pulat ise, polislerin tutumuna tepki göstererek sokakta "Nuriye-Semih onurumuzdur" sloganı atmaya devam etti. 
 
Zorla gözaltı aracına konan emekçiler de araç içinde slogan atmayı sürdürdü. Emekçilerin gözaltına alınmasının ardından sokağı bir süre daha kalkanları ile yaya trafiğine kapatan çevik kuvvet polislerinin, amirlerinin komutlarıyla kalkanlarını sürekli kaldırıp indirmeleri, sokaktaki insanlar tarafından şaşkınlıkla izlendi. (Ankara/MA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İSDEMİR’de imzalar atıldı ama zam oranı açıklanmadı

SONRAKİ HABER

'OHAL ve KHK'ler halkın sağlığına darbe vurdu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...