26 Aralık 2017 10:26

İSDEMİR’de imzalar atıldı ama zam oranı açıklanmadı

İSDEMİR'de Çelik-İş ile patron arasında 3 yıllık sözleşmeye imza atıldı. Ancak zam oranlarına ilişkin açıklama yapılmadı.

Paylaş

Halil İMREK
Adana

İSDEMİR’de Çelik-İş ile patron arasında mutabakat sağlanan 3 yıllık sözleşmenin imza töreni Ankara’da yapıldı. 3 bin 107 işçiyi kapsayan sözleşmenin imza törenine, OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, İSDEMİR Genel Müdürü Toker Özcan, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci katıldı.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “Çalışanlarımızın haklarını da gözetiyor, emek kavramını çok değerli görüyoruz. Ağustos ayında başladığımız zorlu sözleşme süreci, tarafların yapıcı yaklaşımı sayesinde uzlaşmayla sonlandı” dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, “Çatışma yerine uzlaşma ve yapıcı diyalogu tercih eden çalışma prensibimizle, zorlu ve hassas bir sözleşme süreci yürüttük. Müzakere sürecinde dünya konjonktürünü, ülkemizin gerçeklerini ve rekabeti gözeterek üyelerimizin lehine bir sözleşme çıkarmak için tüm taraflar olarak aynı gayretle çalıştık” diye konuştu.

Sözleşmenin 3 yıllık olduğu bilgisini veren sendikacılar, zam oranlarına ilişkin ise bir açıklama yapmadı. Ücret artışının cuma günü Sendika Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve patronun katılacağı mitingle ilan edileceği bildirildi.

İ. SABRİ DURMAZ: İSDEMİR SÖZLEŞMESİ METAL İŞÇİSİ İÇİN BİR UYARIDIR!

‘GENEL MÜDÜR KATILIYOR Kİ İŞÇİLER MECBUR GİTSİN’

Evrensel'e konuşan bir işçi, “Niye genel müdür ile birlikte miting yapıyorlar. Çünkü işçiler gitmez diye kaygılanıyorlar. Hiç gördünüz mü işveren ile sendikacı birlikte miting yapıyor. Ve TİS’i açıklıyor. Bir hafta geçmiş daha ne zam alındığını bilmiyoruz. Genel müdürün katıldığı mitinge işçinin gitmesi zorunlu olacak” dedi.

Eski genel müdürün vefatında da aynı şeyin yapıldığını hatırlatan işçi, şunları söyledi: “Hepimizi servislere zorunlu olarak bindirip cenazeye götürdüler. Şimdi de toplusözleşmenin mitingine götürecekler. İyi bir TİS olsaydı zaten önce bizim haberimiz olurdu. Sendika da gelip işçilerle davul zurna eşliğinde kutlardı” dedi.

ÖNCEKİ HABER

OHAL döneminde iş cinayetlerinde utanç rekoru

SONRAKİ HABER

Yüksel Caddesi'nde 'kalkanları yere vurma' uygulaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...