26 Aralık 2017 08:48

Hak-İş sınav şartını formalite diye geçiştirdi

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 696 Sayılı KHK'da taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, son KHK'da yapılan taşeron işçi düzenlemesine ilişkin yaptığı basın toplantısında sınav şartının kaygı edilmemesi gerektiğini söyledi ve sınavların tamamen formalite olduğunu öne sürdü. 

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 696 Sayılı KHK'da taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Konfederasyon genel merkezinde yapılan toplantıda konuşan Arslan'ın arkasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a teşekkür edilen bir pankart asılması dikkat çekti. Son yayımlanan KHK ile birlikte kamuda ve belediyelerde taşeron çalışmanın yasaklandığını iddia eden Arslan, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya, yerel yönetimlerdekilerinin ise belediye şirketlerine alınmasının önemli olduğunu söyledi. Yıllardır taşeron işçiler içerisinde önemli bir örgütlenmeleri olduğunu anlatan Arslan, bugüne kadar özel sözleşmeli personel düzenlemesine hep karşı çıktıklarını söyledi. Arslan konuşmasında sık sık hükümete son KHK'da yapılan taşeron düzenlemesi için teşekkür etti. 

KAPSAM DIŞINDAKİLERİ SORULUNCA ANLATTI

Gazetecilerin KİT ve özel bütçeli kuruluşların kapsam dışı bırakıldığını hatırlatması, sınav şartının işçiler arasında kaygılara neden olduğunu sorması üzerine Arslan, düzenlemede bazı eksiklikler olduğu söyledi. Bu konularda KHK yayımlanmadan önce Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüklerini belirten Arslan, KİT'lerde çalışan yaklaşık 5 bin taşeron işçinin de kadro kapsamına dahil edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu düzenlemeyi bir süreç olarak gördüklerini dile getiren Arslan, düzenlemeyi nihai değil olarak savundu.

MUVAZZA DAVASINDAN VEZGEÇİLMESİNE İTİRAZ YOK

Sınav şartının kaygı edilmemesi gerektiğini belirten Arslan, yine başbakan ile görüştüklerini ve sınavların tamamen formalite olduğunu öne sürdü. KHK öncesinde sınav için kitaplar basıldığını, kimi işçilerin dershanelere kayıt yaptırdığını söyleyen Arslan, bunun çok yanlış olduğunu ifade etti. Arslan sınavların mecburiyet nedeniyle yapıldığını savundu. 

Öte yandan taşeron işçilerin muvazza davaları ve alacaklarından vazgeçerek kadroya geçmeleri konusuna da değinen Arslan, benzer bir durumun önceki yıllarda karayolalrında çalışan taşeron işçilerde de olduğu söyledi. Arslan muvazza davalarının kadro ile ilgili olduğunu belirterek bu kısmına bir itirazlarının olmadığını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tümer: Sularımız özelleştirilemez

SONRAKİ HABER

IKBY Parlamento Başkanı Muhammed istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...