26 Aralık 2017 07:32

7 akademisyenin duruşması ertelendi

Barış imzacısı akademisyenler Meral Camcı, Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy ile yeni dava açılan İÜ'den 3 akademisyenin davası ertelendi.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Barış bildirisini imzalayan akademisyenler Meral Camcı, Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy ile hakkında yeni dava açılan İstanbul Üniversitesi'nden 3 akademisyenin davaları ertelendi. 

Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza attıkları için haklarında “örgüt propagandası yaptıkları” iddiasıyla dava açılan akademisyenler Esra Mungan, Meral Camcı, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy’un yargılanmasına devam edildi. Çağlayan'daki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın altıncı duruşmasında, yargılanan akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ve avukatları hazır bulundu. Duruşmayı HDP Milletvekili Garo Paylan ve çok sayıda akademisyen izledi. Mungan’ın avukatı Meriç Eyüboğlu, savcının ilk duruşmadaki talebi üzerine akademisyenlerin Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesine göre yargılanması talebine dair Adalet Bakanlığı'ndan beklenen izin yazısının cevabının geldiğini düşündüklerini beyan etti. Eyüboğlu, yazının geldiğini sözlü olarak teyit ettiklerini ancak yazılı olarak bir belge alamadıklarını belirterek, “Yazının döndüğü bakanlık bürosundan sözlü olarak doğrulandı ancak elimizde belge yok. Geldiyse şayet dosyanın istenmesini talep ediyoruz” dedi. Mahkeme, Adalet Bakanlığı’na gönderilen dosyanın, izin yazısının dönüp dönmediğinin bakanlık bürosundan sorulmasına, döndü ise gönderilmesinin istenmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 18 Nisan’a erteledi.

ÜÇ AKADEMİSYENİN İKİNCİ DURUŞMALARI 8 MAYIS’TA

İstanbul Adliyesi 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde de üç duruşma görüldü. Bu davalarda İstanbul Üniversitesi'nden Biriz Gonca Berksoy, İnci Özkan Kerestecioğlu ve Tülay Erkan yargılandı. Tülay Erkan raporlu olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılamadı. Avukatı Meriç Eyüboğlu müvekkilinin mazeret raporunu sunarak süre talep etti.  Mahkeme bir sonraki duruşmayı 8 Mayıs’a erteledi.  İstanbul Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Biriz Gonca Berksoy’un duruşmasında söz alan avukat Aslı Kazan davaların ayrı ayrı açılmasını "dayanaksız ve gerekçesiz" olarak değerlendirdi. Kazan akademisyenlere yönelik açılan bütün dava dosyalarının mahkemeye getirtilerek incelenmesini ve akademisyen davalarının birleştirilmesini talep etti. İstanbul Üniversitesi'nden emekli İnci Özkan Kerestecioğlu’nun duruşmasında da söz alan Aynur Tuncel Yazgan akademisyen davaları arasında hukuki ve fiili irtibat olduğunu söyledi, derhal beraat, 301 yönünden Adalet Bakanlığı’nın cevabının beklenmesi taleplerini dile getirdi. Mahkeme 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasının incelenmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 8 Mayıs’a erteledi. 
 

ÖNCEKİ HABER

TFF: İşçi Fatih Terim, işvereni darbetti

SONRAKİ HABER

Savunacağız diye birbirleriyle çeliştiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...