26 Aralık 2017 07:22

Putin'in sağkolu Vitali Mutko'dan doping istifası

Kış Olimpiyatlarından men edilen Rusya'da 'devlet destekli doping sistemi' iddiasının merkezindeki Vitali Mutko, Futbol Birliği başkanlığını bıraktı.

Paylaş

Rusya Başbakan Yardımcısı Vitali Mutko, Rusya Futbol Birliği başkanlığından istifa etti. 2014 Kış Olimpiyatları sırasında Spor Bakanı olan Mutko, Olimpiyatlardan ömür boyu men edilmişti. Mutko, 2018 Kış Olimpiyatları’ndan doping sebebiyle men edilen Rusya’da devlet destekli doping sisteminin kurulmasında rol oynamakla suçlanıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen Mutko, 2008-2016 arası Spor Bakanlığı yaptıktan sonra Ekim 2016’da Başbakan Yardımcılığına atandı. Bu dönem, Rusya aleyhindeki doping iddialarının güçlendiği bir dönemdi.

Mutko, Olimpiyatlardan men cezası almasına ilişkin Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvuracağını söyledi.

Mutko, Rusya Futbol Birliği başkanlığı görevini 6 aylığına bıraktığını, davası sonuçlanınca geri dönmeyi umduğunu söyledi. Mutko’nun görev süresi 2020’ye kadar devam ediyor. Mutko’nun yerine Alexander Aliev getirilecek.

Mutko, 2018 Rusya Dünya Kupası için de önemli bir figür. Organizasyon Komitesi’nin başında yer alan Mutko, istenmesi halinde istifa edebileceğini söylemişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Quaresma'dan 'ayrılık' haberlerine ilişkin açıklama

SONRAKİ HABER

TFF: İşçi Fatih Terim, işvereni darbetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa