09 Ağustos 2012 10:34

Altın Koza’nın bu yılki filmleri

19’uncu Altın Koza Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışacak filmler açıklandı.  Bu yıl Kozanın jürisi ise Jüri Başkanı Yönetmen Ferzan Özpetek’in, yanı sıra Görüntü Yönetmeni Eyüp Boz, Müzisyen Hasan Saltık, Öğretim Görevlisi Hülya Uğur Tanrıöven,

Altın Koza’nın bu yılki filmleri
Paylaş

19’uncu Altın Koza Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışacak filmler açıklandı.  Bu yıl Kozanın jürisi ise Jüri Başkanı Yönetmen Ferzan Özpetek’in, yanı sıra Görüntü Yönetmeni Eyüp Boz, Müzisyen Hasan Saltık, Öğretim Görevlisi Hülya Uğur Tanrıöven, Oyuncular Nejat İşler ile Nurgül Yeşilçay ve Yapımcı Zeynep Özbatur Atakan’dan oluşuyor.
Adana’da bu yıl 17- Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19’uncu Altın Koza Film Festivali kapsamındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Yeşim Ustaoğlu, İsmail Güneş, Derviş Zaim, Zeki Demirkubuz ve Reis Çelik gibi pek çok yönetmenin filmleri yarışacak.
Veli Kahraman’ın yönettiği ‘Ana Dilim Nerede’, Yeşim Ustaoğlu’nun yönettiği ‘Araf’, Elfe Uluç’un yönettiği ‘Aziz Ayşe’, Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan’ın yönettiği ‘Babamın sesi’ Pelin Esmer’in ‘Gözetleme Kulesi’ ve İnan Temelkuran ve Kristen’in ortak çalışmaları  ‘Siirt’in Sırrı’ bu sene Koza’da jürinin olurundan geçmek için yarışacak olan filmlerden bazıları. En İyi Film seçilecek eserin 350 bin TL’lik ödülün sahibi olacağı yarışmanın sonuçları 22 Eylül gecesi yapılacak olan kapanış töreninde belli olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bu kez ‘kitap’ arası verdiler

SONRAKİ HABER

Can Yücel’in ailesi kırgın ve kızgın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...