09 Ağustos 2012 10:30

‘Geriye Kalan’ 7 Eylülde vizyonda

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yönetmen (Çiğdem Vitrinel), En iyi Kadın Oyuncu (Devin Özgür Çınar) ve 12. İzmir Film Festivali’nde En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu (Şebnem Hassanisoughi) ödüllerini toplayan “Geriye Kalan” sinema filmi 7 Eylülde izleyici ile buluşuyor.Başroll

‘Geriye Kalan’  7 Eylülde vizyonda
Paylaş

Başrollerini Devin Özgür Çınar, Şebnem Hassanisoughi ve Erkan Bektaş’ın paylaştığı “Geriye Kalan” filmi; hayattan farklı dersler çıkarmış ama temelde aynı vahşi ve saldırgan “korku evren”inde ayakta durmaya çalışan iki kadının hikayesini anlatıyor. Evliliğini kurtarmak için her şeyi göze alan Sevda ile “öteki kadın” olmanın yükünü taşımaya çalışan Zuhal karşı karşıya gelir. İhaneti öğrendikten sonra, ne kocasıyla yüzleşmeyi ne de kendine bir dert ortağı aramayı aklına bile getirmeyen Sevda, güvenliğini ve hayat kalitesini korumayı en yüksek hak sayan günümüz insanının tipik tepkisini gösterir; öteki kadını yolundan çekmeye karar verir.
Kültür Bakanlığı desteğiyle çekilen filmin yönetmen koltuğunda daha önce Ahmet Uluçay, Yeşim Ustaoğlu gibi yönetmenlerle çalışmış olan Çiğdem Vitrinel yer alıyor. İlk uzun metraj filmini çeken Çiğdem Vitrinel’e filmin senaryosunda da kardeşi Şebnem Vitrinel eşlik ediyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Altın Portakal’a dünyanın ustaları konuk

SONRAKİ HABER

Bu kez ‘kitap’ arası verdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...