09 Ağustos 2012 10:25

Altın Portakal’a dünyanın ustaları konuk

Altın Portakal’ın gelenekselleşen bölümlerinden “Ustaların Gözünden” bu yıl da dünya sinemasının usta yönetmenlerinin son yıllardaki yapımlarını 6-12 Ekim 2012 tarihleri arasında seyirci ile buluşturacak.49. Altın Portakal Film Festivali, Usta Yönetmen István Szabó’nun son yapımının yanı sıra, Michael

Altın Portakal’a dünyanın ustaları konuk
Paylaş

49. Altın Portakal Film Festivali, Usta Yönetmen István Szabó’nun son yapımının yanı sıra, Michael Haneke, Abbas Kiarostami, Ken Loach ve Bernardo Bertolucci’nin son yapımlarını da sinemaseverlerle buluşturacak.
Festivalin ‘Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda Jüri Başkanı olan István Szabó’nun son filmi “The Door”, birbirinden çok farklı iki kadın arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Oscarlı Oyuncu Helen Mirren ve Martine Gedeck’in başrollerini paylaştığı filmin gösterimine de katılacak olan Szabó, Akdeniz Üniversitesi İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle de bir araya gelecek.

USTA YÖNETMENLERİN SON YAPIMLARI

Abbas Kiarostami’nin Japon oyuncular ile Japonya’da çektiği ‘Like Someone In Love’ da bu yıl Portakal’da olacak. Kiarostami’nin filmi, eskortluk yaparak geçinen genç bir üniversite öğrencisi ile yaşlı bir müşterisi arasındaki ilişkiyi anlatıyor.
Bernardo Bertolucci’nin Niccolo Amaniti’nin romanından uyarladığı “Me and You”, bir çocuğun büyüme hikayesini anlattığı film “Ustaların Gözünden” başlığı altında izlenilecek.
Michael Haneke’ni yönettiği ‘Love’ yaşlı bir çiftin üzerinden aşkın, evliliğin, yaşlanmanın, hastalığın ve ölümün anlamına yeniden bakıyor. Başrollerini Jean-Louis Trintignant ve Emmanuelle Riva paylaştığı film, 2012 Altın Palmiye ödülüne sahip.
Festivalde gösterilecek bir başka ödüllü film ise Ken Loach’ın yönettiği ‘The Angel’s Share’. 2012 Cannes Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülünü alan yapım, hayatlarının sonuna kadar onları rahat ettirebilecek parayı kazanmak için bir viski fabrikası soygununa girişen bir grup arkadaşın acı tatlı ve komik hikayesini anlatıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Samsung çocuk işçi çalıştırıyor iddiası

SONRAKİ HABER

‘Geriye Kalan’ 7 Eylülde vizyonda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...