09 Ağustos 2012 10:18

Suları kirleten mermer ocağının faaliyeti durduruldu

Suları kirlettiği gerekçesiyle Bursa kamuoyunu uzun zamandır meşgul eden Başköy’deki mermer ocağının faaliyeti durduruldu.Bursa Valiliği, olumsuzluklar giderilip, yeraltı su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesine yönelik projelerin hazırlanıp onaylanıncaya kadar ocağın faaliyetin durdurulmasına karar verdi.Vali Şahabettin Harput, konu ile al

Suları kirleten mermer ocağının faaliyeti durduruldu
Paylaş

Suları kirlettiği gerekçesiyle Bursa kamuoyunu uzun zamandır meşgul eden Başköy’deki mermer ocağının faaliyeti durduruldu.
Bursa Valiliği, olumsuzluklar giderilip, yeraltı su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesine yönelik projelerin hazırlanıp onaylanıncaya kadar ocağın faaliyetin durdurulmasına karar verdi.
Vali Şahabettin Harput, konu ile alakalı açıklamasında, uzun bir süredir kamuoyunu meşgul eden taş ocakları ile alakalı olarak değerlendirmede bulunduklarını söyledi. Başköy’deki söz konusu sıkıntının tespiti için DSİ marifetiyle bölgede bir inceleme yaptırdıklarını hatırlatan Harput, “İncelemenin sonunda o bölgenin 2. derece koruma alanı olması kararlaştırıldı. 2. derece koruma alanlarında özellikle su kaynaklarının kirlenmemesi için yeni ocakların açılmasına izin verilmeyeceği kararlaştırıldı. Daha evvel açılmış ocakların da bu kirlenmeyi önleyecek şekilde tedbirler alması istendi.” dedi.
Bu çerçevede o bölgede faaliyet gösteren Yüce Madencilik işletmesine bu konudaki kararı tebliğ ettiklerini ifade eden Harput, “Kendilerine burada 2. derecede koruma alanı içinde kaldığı için işletmedeki bir kısım eksikliklerden dolayı vatandaşın suyunun kirlendiğini belirttik. Bu kapsamda işletmeye 45 günlük bir süre verdik. Geldiğimiz noktada süre tamamlandı, ancak söz konusu eksiklikler giderilemedi.” diye belirtti.
Vali Şahabettin Harput, gayri sıhhi müesseseler hükmü gereğince yaptıkları denetimler neticesinde eksikliklerin giderilemediği gibi DSİ’ye hazırlanması gereken raporun da hazırlanıp ibraz edilemediğine dikkat çekti. Vali Şahabettin Harput, şunları kaydetti: “Valiliğimiz söz konusu kanunların bize verdiği yetkiye dayanarak; ocak işletmesinden kaynaklanan olumsuzlukların giderilip yeraltı su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesi ve DSİ’ce ilgili şirkete verilen tedbirlerin yerine getirilmesine kadar mermer ocağındaki üretim faaliyetinin durdurulmasına karar verildi.” (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Filipinler ev işçileri sözleşmesini imzaladı

SONRAKİ HABER

Manu ve Barça’ya THY işçileri için çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...