09 Ağustos 2012 10:16

Filipinler ev işçileri sözleşmesini imzaladı

Ev işçilerine insanca iş sözleşmesini (ILO C189) Uruguay’dan sonra tanıyan ikinci ülke Filipinler oldu.Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 16 Haziran 2011’de kabul edilen ve ilk olarak Uruguay tarafından tanınan “Ev işçilerine insanca iş sözleşmesi”ni tanıyan ikinci ülke Filipinler oldu. Ev

Filipinler ev işçileri sözleşmesini imzaladı
Paylaş

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 16 Haziran 2011’de kabul edilen ve ilk olarak Uruguay tarafından tanınan “Ev işçilerine insanca iş sözleşmesi”ni tanıyan ikinci ülke Filipinler oldu. Ev işçilerinin iş yasası kapsamına alınmasını ve haklarının tanınmasını getiren sözleşmenin yürürlüğe girmesi için üye ülkelerden en az birinin, ILO C189’u imzalaması şartı aranıyordu. IDWN News’in haberine göre, 6 Ağustos Pazartesi günü toplanan Filipinler Senatosunun lehte karar almasıyla sözleşme yürürlüğe girdi.
Asya’daki birçok ülkede, ev işçileri haftalık izin ve sendika kurmak gibi en temel sendikal haklarını kullanmakta sıkıntı yaşıyor. Hong Kong’da bir ev işçisi olan ve Hong Kong Asyalı Ev İşçileri Federasyonunun lideri olan Sheilla Estrada Filipinler Senatosunun kararına ilişkin, “Hükümetimizin ev işçileri olarak haklarımızı koruduğu için Filipinli olmaktan gurur duyuyorum” dedi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gürcistan’da iftar Türkiye’de sahur!

SONRAKİ HABER

Suları kirleten mermer ocağının faaliyeti durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...