09 Ağustos 2012 10:10

Polis aracında şüpheli ölüm

ABD, 21 yaşındaki siyahi bir gencin polis gözetimindeyken şüpheli bir şekilde ölümünü protesto ediyor. Siyahi gencin polis gözetimi altındayken şüpheli bir şekilde ölmesi, ABD’nin Arkansas eyaletinin Jonesborothe bölgesinde eylemlere neden oldu.Geçtiğimiz cumartesi günü trafik kontrolü sırasında Chavis Ca

Polis aracında şüpheli ölüm
Paylaş

Geçtiğimiz cumartesi günü trafik kontrolü sırasında Chavis Carter’ın aracında marihuana bulundu. Bunun üzerine Carter, aracından çıkarıldı ve elleri arkadan kelepçelenerek polis aracına götürüldü ve daha sonra araçta ölü halde bulunuldu.
Polis, başına sıkılan tek bir kurşunla ölü halde bulunan gencin intihar ettiğini iddia ediyor. Ancak maktülün ailesi, Carter’ın elleri kelepçeli halde kendine ateş etmesinin imkansız olduğunu, çocuklarının intihar eğilimi olmadığını ve solak olan Carter’ın sağ eliyle kendine ateş etmesinin de mümkün olmadığını belirtiyor. Zira, sağ şakağından vurulan gencin bu intiharı gerçekleştirmek için sağ elini kullanması gerekiyor.
Polis iddiasında, Carter’ı devriye aracına elleri kelepçeli halde bindirdikten sonra, marihuana tespit edilen iki şüpheliyle daha konuştuğunu ve bu sırada araçtan metalik bir ses duyduğunu belirtti. Polisin, bu sesin silah sesi olduğunu anlamadığı ve diğer iki şüpheliyi sorgulamaya devam ettiği, ancak onları sorgulamayı bıraktıktan sonra polis aracında Carter’ın cesedini bulduğu bildiriliyor.
Diğer iki şüpheliyi gönderdikten sonra araçta Carter’ın cesediyle karşılaştığını belirten bir polis, “Aracın arka kapısına doğru gittik, kapıyı açtık ve Carter’ı oturur pozisyonda başı kucağına düşmüş bir şekilde bulduk” dedi.
Öte yandan, ilk aramalarda bulunamayan silahın, sonradan bulunduğunun iddia edilmesi ise şüpheleri yükseltiyor.
Polis aracında hayatını kaybeden Carter için, önceki gün yüzlerce kişi sokaklara döküldü. FBI’ında araştıracağını açıkladığı dava üzerinde şüpheler sürüyor.
Siyasi İnsanların Gelişmesi için Ulusal Birlik (NAACP) örgütü, “tarafsız bir soruşturma” yapılması için bir çağrı yaptı ve yaptığı açıklamada “Halk, ırkı ya da etnisitesi ne olursa olsun bütün vatandaşlara hizmet veren bir polis istiyor” dedi.  
ABD polisinin Wall Street işgalinden itibaren dünya basınında tartışmalara neden olan artan şiddeti ve şüpheli ölümler, ABD vatandaşlarının tepkisine neden oluyor. Geçtiğimiz haftalarda silahsız bir Latin Amerika kökenli vatandaşa ateş açılması yine polis şiddetini gündeme getirmiş ve ülke çapında eylemler düzenlenmişti.  Yine siyahi bir ABD vatandaşının öldürülmesi, ırkçılık iddialarını gündeme getirdi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye düşmanca politika yürütüyor

SONRAKİ HABER

Gürcistan’da iftar Türkiye’de sahur!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...