24 Aralık 2017 09:01

BM’den Avustralya hükümetine mülteci tepkisi

UNCHR Avustralya'nın yaklaşık üç bin mülteciyi Papua Yeni Gine ve Nauru'daki "açık deniz işlem" merkezlerine göndermesine tepki gösterdi.

Paylaş

UNCHR Avustralya'nın yaklaşık üç bin mülteciyi Papua Yeni Gine ve Nauru'daki "açık deniz işlem" merkezlerine göndermesinin doğru olmadığını ve hükümetin daha kalıcı bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) Avustralya'nın 3.172 sığınmacıyı Papua Yeni Gine ve Nauru'ya transfer etmesine tepki gösterdi.

ABD ve Avustralya arasında 2013 yılında karşılıklı imzalanan sığınmacı anlaşmasıyla, UNCHR 2016 yılında yaklaşık 1200 sığınmacıyı "açık deniz işlem" merkezlerinden ABD'ye yönlendirmiş fakat kalan 500 kişinin yerleştirilmesiyle ilgili bir karara varamamıştı.

UNCHR, Avustralya'da kalan kişilerin halen sığınmacı durumlarına karar verilmesi gerektiğini belirtirken, Avustralya hükümetinin yaklaşık üç bin kişiyi sığınmacı barındırabilecek yeterlilikte olmayan Papua Yeni Gine ve Nauru'ya transfer etmesinin doğru bir karar olmadığını söyledi.

İsviçre'nin Cenevre kentindeki Milletler Sarayı'nda konuşan UNCHR sözcüsü Cécile Pouilly, Avustralya hükümetinin daha kalıcı çözümler bulması gerektiğini söyledi. Konuşmasında Pouilly, 22 Kasım'da zorla Avustralya'dan çıkarılan sığınmacıların kendi ülkelerinde maruz kaldığı şiddet ve işkencenin ardından yaşadıkları travmaya dikkat çekerek, Avustralya hükümeti yetkililerini uzun süreli ve güvenli bir çözüm bulmaya davet etti. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Cinsel istismar davasında beraat kararına bayılma gerekçesi

SONRAKİ HABER

2017 yılında İngiltere’de en çok neler konuşuldu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...